BZV | Annemiek wil eigenlijk een paard, (slechte) Grapjesgeert en what's next bij Jan?

Trek je felgekleurde verkeerswerkersjas aan (dat is sinds dit seizoen opeen een ding bij boeren?) en lees deze samenvatting van de BZV van gisteren, met Painttekeningen!

boer zoekt vrouw

Geert

Geert noemde Vera een aangeschoten projectiel (ik weet niet zo goed wat dat is, maar het klinkt niet best..), maar stuurde toch Esther weg. Esther vond dat, zoals iedereen die ooit is weggestuurd door een boer of boerin, 'helemaal goed'. Waarom scheldt zo'n vrouw nou potverdomme niet eens de boer helemaal de huid vol en flikkert vervolgens de tafel omver of loopt ziedend naar de keuken om daar de hele bordenset op de grond te donderen? Maar nee hoor, het moet weer allemaal keurig. BZV heeft wat meer Tokkiegedrag nodig.

Buiten het wegstuurmoment zagen we een aangeschoten projectiel een liedje zingen terwijl Geert aan Angela liet zien hoe hij leuke filmpjes doorstuurde op WhatsApp. Dat-ie het van dat doorsturen moet hebben in plaats van zelf grapjes maken, bleek na de ijzige stilte die - terecht - over heel Brabant neerdaalde na z'n voor-het-zingen-de-kerk-uit-grap.

Bastiaan

Het lijkt erop dat Bastiaan niet echt van M&M's houdt, want Milou en Madeleen werden aan het werk gezet, terwijl hij en Elise lekker op de trekker zaten. Uiteindelijk mocht iedereen wel even op de trekker, maar het was wel duidelijk dat één van de M's haar roze overall in zou moeten leveren. Het werd Madeleen. Je raadt nooooooit wat haar eerste woorden waren nadat ze was weggestuurd... "Helemaal goed."

Geert Jan

Bij Geert pleitte ik voor meer Tokkiegedrag. Zet er Jan achter en je krijgt het. Waar GJ vorige week nog opzien baarde met z'n malle roze konijnenpak, daar pakte hij deze week uit met de zwerverslook tijdens een wandelingetje. Na een stukkie hobbelen, tenniste hij met een kaasplank een zak met ijs aan diggels en was er discussie over de kippensoep - gebonden of niet gebonden. Meer kan ik er ook niet van maken geloof ik. Volgende week weer een gek pak aan GJ. Vermaak ons! Bak maar een ei in een kippenpak. Of ga in dinosauruspak op een van je paarden zitten.

Jan

Ik wil mezelf allereerst even op de borst kloppen, want vorige week voorspelde ik al dat Jan gesteriliseerd was. En inderdaad, hij maakte kenbaar dat z'n zakie was doorgesneden - wellicht zodat-ie zich na een avondje snuiven en spacen geen zorgen hoefde te maken over de gevolgen als hij eens bij iemand in bed belandde.

Hoe het ook zij; Jan maakte eerst bekend dat hij weleens hard gaat op drugs en deelde nu mee dat hij gesteriliseerd is. Het ligt dus in de lijn der verwachtingen dat hij volgende week meedeelt dat hij een alien Boipie Lop H7 is die geboren is op de planeet Kuupiekwop 98 uit het sterrenstelsel Bruukzomelow Xi, 3.000.000 lichtjaren verwijderd van planeet aarde.

Annemiek

Dan Annemiek nog. Die is de meeste mensen na 24 uur zat. Ze zou eigenlijk het liefst met een paard trouwen. Maar the next best thing lijkt Erik te zijn; het kan niet anders dan dat zij een paardje gaan vormen. Met hem kan ze bijvoorbeeld heerlijk naar paardensport kijken. Een hinderlijke onderbreking daarbij was die lieve Steven die gedag kwam zeggen. Voor Jelte lijkt er de komende aflevering een rol als derde wiel aan de wagen weggelegd - die wagen wordt uiteraard voortgetrokken door paarden.