BZV | De laatste aflevering: is het coronavirus een complot van Bastiaan?

De laatste aflevering van een seizoen waarna je niet direct een vreugdesdansje gaat doen; soms leek het net een horrorfilm. Maar toch nog twee succesvolle lovestory's. We maken de balans op in woord en Paint. - en wie weet schuiven we ook nog wel iemand een hete aardappel toe..

boer zoekt vrouw

Geert

Voor wie nog niet overtuigd was van het fait dat Geert een waardeloos figuur is, maakte Yvon nog even een babbeltje met 'm op de bank. Hij blijft maar volhouden dat Angela z'n eerste keuze was, terwijl hij z'n twee hete aardappels het liefst in Vera had gestoken (nadat Willem gister een spreekwoord verzon over hete aardappels, ga ik er ook creatief mee om in dit stukje..). Angela had ook eindelijk het licht gezien en besefte wat voor lomp, geniepig en val mannetje Geert is. Ene Wendy had dat eerst niet door, toen wel, maar nu zijn ze weer samen. Sterkte, Wendy!

Bastiaan

Nadat de eindredactie bewees dat ze ook wel 's in een melige bui zijn - ze hadden een Lucky TV-stemmetje van Bastiaan gemaakt door 'm versneld af te spelen - bleek dat Bastiaan het voor elkaar heeft: Milou zit in Zeeland! En dat allemaal dankzij corona. Daarom heb ik een nieuwe complottherie (let u op Meneer Trump, ik weet dat u meeleest..): niet de Chinezen zijn verantwoordelijk voor dit coronavirus, maar Bastiaan heeft iets met een vleermuis uitgespookt. Ironisch genoeg is Bastiaan daarmee de enige Nederlander die juist minder afstand hoeft te houden, tot in zijn geval Milou. Slim hoor!

Jan

We zagen Jan eerst nog huilen op de Schotsgeruite bank in Schotland, nadat ze het ingewikkeldste gesprek ooit voerden. Maar toen de hete aardappel eenmaal was doorgeschoven naar het einde van de uitzending bleek dat Nienke en Jan samen de lammetjes voeren en alles dus koek en hete aardappel is. Hoera, want Jan is best een lieverd.

Annemiek

De horrorfilm 'Annemiek' kwam na dertien afleveringen eindelijk tot een einde. Dat was uiteraard een einde in stijl: een anti-climax. Wat hebben we als kijker een hoop ellende en dutjes op de bank moeten doorstaan. En dat mochten we nog eens dunnetjes overdoen, want we kregen nog wat 'hoogtepunten' te zien. Ook nieuwe beelden: Annemiek rennende voor de koeien uit. Ze zei zelf dat het de mooiste dag van het jaar was en inderdaad; we zagen haar eindelijk langer dan drie seconden lachend in beeld. Op de vraag wat ze van het hele BZV-avontuur vond, volgde eigenlijk de beste samenvatting van Annemiek + BZV: "Een hele mooie ervaring...", sprak ze, gevolgd door De Diepste Zucht Ooit.

Geert Jan

Oioioioioioi, GJ bleek op meerdere hete aardappels ingezet te hebben. De eindredactie was wederom melig en had eerst een carnavalsliedje onder de beelden van Geert Jan gemonteerd, maar zo vrolijk was het allemaal niet. Hij had namelijk nog voor de citytrip contact opgenomen met Jacqueline en dit niet verteld tegen Karine. Wat een soap! Maar ook met Jacqueline werd het niks en dus loopt GJ gewoon nog de solonaise - treffend verbeeld door deze tekening van Geert Jan als stuk zeep die in z'n eentje een polonaise loopt. Tot de volgende BZV!