10 elementen van de Rolling Stones-expositie Unzipped die extreem de moeite waard zijn

Wil je niet missen!

unzipped

1) Het appartement in Londen waar de hele band woonde, is op basis van getuigenissen tot in de kleinste details nagebouwd (conclusie: ze waren extreem vies)

Beeld: redactie Upcoming

2) Ze hebben handgeschreven songteksten, met de hand ingevulde vragenlijsten voor de fanclub uit de begintijd en mini-dagboekjes van Keith waar hij als een schooljongetje vertelt over welke gitaren hij allemaal gaat kopen

Beeld: redactie Upcoming

3) In verschillende ruimtes zijn outfits van de bandleden tentoongesteld en die kun je van heel dichtbij bekijken. Hoogtepunt! Zeker die van Keith en Mick. 

Beeld: redactie Upcoming

4) De aparte ruimte waarin alle Sympathy For The Devil outfits tentoongesteld worden in combinatie met videobeelden: hoogtepunt.  

Bron: backwardglances.com

5) Er is een zaal die in het teken staat van plaatopnames en je kunt hier ook zelf met een mengpaneel aan de slag. Dit betekent dat je instrumenten en zang kunt isoleren, zodat je precies hoort wie wat doet. Leuk en soms hilarisch (de backing vocals van Start Me Up zijn echt een ervaring)

via GIPHY

6) De verschillende zalen waar videobeelden vertoond worden: indrukwekkend 

via GIPHY

7) De instrumenten van de bandleden, waarop je ieder krasje, deukje en schaafplekje kunt zien. Op ieder van de instrumenten werd een beetje geschiedenis geschreven en je zult niet vaak de kans krijgen om ze van zo dichtbij te bewonderen.  

Beeld: Redactie Upcoming (hopelijk houden onze eigen onderbelichtte foto's het een beetje spannend.)

8) De Andy Warhol werken van Mick die je tegen het einde van de tentoonstelling tegenkomt. Wil je meenemen. Mag niet.

Beeld: redactie Upcoming

9) Alle foto’s, met name uit de jaren ’60 en ’70, zijn sowieso echt kunstwerken op zich. Wil je ook meenemen. Mag ook niet.

via GIPHY

10) Wat is er leuker dan aan het einde van een museumbezoek lekker neuzen in de museum-winkel? Een museumwinkel die vol ligt met Rolling Stones merch! En daar kun je dan bijvoorbeeld weer wel mooie afdrukken kopen om in te lijsten.

via GIPHY

Tentoonstelling bezoeken? Iedere zaterdag gaan er nieuwe kaarten in de verkoop via de website

Beeld: redactie Upcoming