7 Top 2000-klassiekers die oorspronkelijk een flop waren

Hoog staan in de Top 2000 betekent niet automatisch dat het nummer vroeger ook een hit was.

eddie vedder

1) Coldplay - The Scientist

Huh? Hoezo flop, zul je misschien denken. Maar nope, dit nummer heeft nooit in de top 2000 gestaan. Verder dan de tipparade heeft dit meeschreeuw-nummer het nooit geschopt. Weird...

2) Chris Rea - Driving Home For Christmas

HOE KAN DIT?! Ja, wij weten het ook niet. Dit ultieme kerstnummer haalde in Nederland niet eens de tipparade. Ga je schamen, Nederland. Niet dat 'ie het in Engeland oorspronkelijk beter deed, trouwens. Zorgwekkend. Nu even genieten van deze geweldige TopPop-video.

3) Doe Maar - Smoorverliefd

Laat de woorden 'Doe Maar' vallen in de buurt van iemand tussen de 45-55 en de kans is groot dat iemand begint te gillen. Smoorverliefd doet het vreemd genoeg een stuk beter in de Top 2000 dan het ooit in de andere hitlijsten heeft gedaan. Vijf weken stond 'ie in de tipparade van 1981, maar daarna zijn we hem blijkbaar niet vergeten.

4) Billy Joel - Piano Man

Billy Joel's eerste single, die vreemd genoeg vooral bekend en populair is onder jongeren van tegenwoordig. Toen 'ie in 1973 uitkwam, werden er niet eens genoeg exemplaren verkocht om de tipparade te bereiken. Dit jaar wel op 4 in de Top 2000.

5) Pearl Jam - Black

Deze is uberhaupt nooit uitgebracht als single, dus dat is een beetje valsspelen, maar goed. Te persoonlijk om op die manier geld aan te verdienen, vonden ze. Wel al sinds 2009 in de Top 2000.

6) Led Zepplin - Stairway To Heaven

Ook nooit als single uitgebracht, maar wel al sinds het begin van de Top 2000 in '99 in de Top 5.

7) Acda & De Munnik - Het Regent Zonnestralen

Van de 12 weken dat dit nummer in de Nederlandse top 100 stond, heeft het als hoogste notering slechts één week op 40 gestaan.