De ideale vrijdagtraktatie: Beef & Beer Pie (met best wel eenvoudig recept!)

Of op een andere dag van de week kan natuurlijk ook prima...

Oké, nu we je lekker hebben gemaakt met die afbeelding volgt hier het recept. Eerst de benodigdheden: 2 eetlepers boter, 50 gram spekjes, 1 ui, 1 prei, knoflkook (naar eigen inzicht, maar uiteraard zoveel mogelijk..), 500 gram runderstoofvlees, 2 flesjes bier (zelf kiezen welke, bruin is aan te raden), 2 bouillonblokje, 2 eetlepels bloem, 2 takjes tijm, 1 eetlepel Worcestersaus en deeg. 

De bereiding: 
1) Bak spek, ui, prei, knoflook in een eetlepel boter. 
2) Bak het runderstoofvlees kort in de andere eetlepel boter. 
3) Flikker de hele bende bij elkaar (spekmengsel, rundvlees, bouillon, bier, tijm, worcestersaus). 
4) Laat die hele bende drie uur stoven en ga iets voor jezelf doen - bijvoorbeeld bierdrinken en/of quizzen op Upcoming spelen
5) Je hebt deeg (kant en klaar gekocht of je met even zelf met eieren en bloem in de weer). Dat deeg doe je in een taartvorm (of iets dergelijks) en daar gooi je de hele bende die je drie uur hebt laten stoven in. 
6) Klap de taart dicht met het overhangende deeg. Smeer daar nog even een geklopt eitje over.
7) Paar gaatjes in het deeg prikken en een half uur in de oven op 200 graden. Klaar is taart! 

En als je dan een stukje (of meerdere hebt gehad) zie je er zo gelukkig uit. Krijg je met slagroomtaart nooit voor elkaar!   | bron: cdn.newsapi.com.au

bron: image.shutterstock.com
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-b', container: 'taboola-below-article-5df07cd1caaa9', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });