Feit: mensen met een gluurpop bij hun raam zijn enger dan die horrorpoppen zelf

Ik zou nog liever de hele dag een draaiorgel voor m'n raam hebben staan... (en ik haat draaiorgels!)

Het zijn inderdaad peutertjes die de godganse dag bij je naar binnen staan te koekeloeren. Omdat Den Horn aan het begin van mijn fietsrondje zit, heb ik de rest van het rondje altijd de tijd om eens goed na te denken over mogelijke redenen waarom je IN VREDESNAAM ZO"N KLEIN HUFTERTJE VOOR JE EIGEN RAAM ZOU ZETTEN?! 

Tot dusver ben ik tot de weinig bevredigende conclusie gekomen dat het mensen zijn die niet van koffie houden, maar juist wel van ramen lappen houden. Dat behoeft enige uitleg, dat begrijp ik. Nou, pedalerend op m"n fietsje stelde ik me de volgende situatie voor: een Riet of Harko staat "s ochtends op, zet op de automatische piloot koffie, wrijft de slaap uit de ogen, loopt richting raam, tuurt er wat uit en schrikt zich dan dus helemaal te pletter van die gluurpop. Van de  schrik vliegt de koffie uit de handen; raam vies. Dus geen koffie en wél ramen lappen. Win-win voor de koffiehatende ramenlapper! 

Tsja..., je gaat de gekste dingen denken over mensen die zich op eigen initiatief de hele dag laten bespieden door een peuterpop. Het mag duidelijk zijn: ik kan er echt met geen mogelijkheid bij waarom je naar de gluurpoppengroothandel zou gaan en zo"n angstaanjagende horrorpeuter bij je naar binnen zou laten gluren. Kijk, tuinkabouters in je tuin snap ik nog wel. Die hebben een leuk puntmutsje op. Maar die poppen lijken ze zo weggelopen uit de nieuwste horrorfilm van Dick Maas. Tenminste, ik ben vast niet de enige die deze gluurmoinstertjes direct associeert met Chucky uit Child"s Play.   

Tekst gaat door onder Chucky
| bron: 1.bp.blogspot.com

Ik heb het hierboven trouwens over een gluurpoppengroothandel, maar zo werkt het niet bij gluurpoppen. Gluurpoppen koop je, zo leerde een uitvoerige internetzoektocht mij, bij dames met een hobbysite. Zo is er de website van Lenie, gluurdertjes.nl - gluurdertjes is een andere benaming voor gluurpoppen; eentje die vééééél te schattig klinkt voor wat het in werkelijkheid is. 

Tekst gaat verder onder de foto van Lenie met een verzameling horrorpoppen
| bron: i.imgur.com

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-b', container: 'taboola-below-article-5e26159bc82a8', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });