Zo gaat een stapavond eraan toe wanneer je er eigenlijk iets te oud voor bent

Of ja, laten we het er gewoon bij houden dat de rest om je heen gewoon heel erg te jong is.

friends

Eigenlijk spendeer je de zaterdagavond liever onder een dekentje op de bank


Maar goed, soms moet je gewoon even je grannylife ontvluchten en de club weer induiken.

Ja, de club, als dat nog zo genoemd wordt. Daar kom je dus niet zo vaak meer


Een borrel in een café is hartstikke gezellig en dat kun je prima aan. Maar eens in de zoveel tijd moet je je weer eens onder de dansende jeugd begeven in een club. Nou ja, niets moet natuurlijk. Maar dan voel je wel eventjes weer dat je nog leeft, in plaats van dat je dood op de bank voor de tv ligt.

Dus zet je het met je vrienden op een zuipen


Je weet vooraf al dat je by far de oudste gaat zijn daar, dus een hoop alcohol zorgt ervoor dat je wat zelfvertrouwen kweekt en minder last van schaamte hebt. Hoppa, alles door elkaar drinken maar!

Door het 4-uur durende potje Risk is het ineens al heel erg laat


Want drankspelletjes, daar wagen jullie je niet echt meer aan. Bordspellen daarentegen; kom maar door! We hebben trouwens wel een sicke combi voor je van Risk en drankspelletjes: check maar.

Je besluit aangeschoten dat je zonder make-up of hippe outfit naar de stad wil


Tja hallo, je wil ook wel weer een beetje op tijd naar huis. En om nu nog in deze toestand jezelf te gaan omkleden en opmaken, daar word je alleen maar lelijker van. Lekker in je normale kloffie richting de club dus!

Wanneer je bij de club staat heb je al spijt


Oooooh je had nu lekker in je bed kunnen liggen in plaats van in deze rij in de regen te staan.

Eenmaal binnen kijk je je ogen uit


Worden die kids nou steeds jonger? Nee. Je wordt steeds ouder. Help.

Je wordt van alle kanten aangestaard


Is het omdat je niet zo jong bent als de rest? Is het de vreemde, saaie outfit? Is het het feit dat je niet eens make-up op hebt gedaan? Of omdat je raar staat te dansen op de muziek? Ach ja, nog een drankje dan maar.

Jij en je vrienden worden enorm rebels en baldadig


Het doet wat met je om tussen andere personen te staan die jaren jonger zijn dan jijzelf. Je wordt er rebels van. En dus gaat iemand uit je vriendengroep ineens staan zoenen terwijl de ander het halve interieur begint af te breken omdat zijn/haar relatie net verbroken is. Fuck it, je gaat ten slotte nog maar één keer in het halfjaar naar een club.

Na twee uur denk je er al jaren te zijn geweest, dus je kruipt naar de snackbar


Hèhè, het leukste gedeelte van de avond is aangebroken.

Hierna komt geheid een kotsmoment


Je bent het totaal niet meer gewend om alles door elkaar te drinken, en het bezoekje aan de snackbar heeft daar geen verbetering in gebracht. Lekker over je nek gaan dus.

In je rebelse bui laat je je fiets staan en bestel je lekker een taxi


Het beste aan 'oud' zijn: je hebt gewoon geld voor de taxi. Dus als je helemaal doodop je kapsalon hebt weggewerkt kun je prima een taxi bestellen en jezelf naar huis laten rijden. Genieten met de hoofdletter G.

Je wordt in de ochtend wakker alsof er 3 vrachtwagens over je heen zijn gereden


Deze kater duurt de hele dag en wordt ieder jaar ernstiger. Wat een lol hè, dat uitgaan. Over een halfjaar heb je wel weer genoeg moed verzameld om het nog een keer te proberen.

De Leven
  • Friends