11 Redenen waarom de zomertijd moet blijven bestaan

Neem onze zwoele zomeravonden niet van ons af!

Ten eerste is het slecht nieuws voor degenen onder ons zonder gordijnen

Op de langste dag van het jaar kwam de zon om 05:18 op. Wanneer de zomertijd wordt afgeschaft betekent het dat de zon om 04:18 al opkomt. Om. Vier. Uur. ‘S ochtends. Help.
| bron: media.giphy.com

Zeg maar vaarwel tegen lange zomeravonden

Op diezelfde langste dag van het jaar was de zon rond 22:07 weer verdwenen. Dat houdt in dat het – na afschaffing van de zomertijd – om negen uur ’s avonds al donker is. En dat hoort dan de langste dag van het jaar te zijn! 
| bron: media.giphy.com

Zwoele zomeravonden zullen ook verleden tijd zijn

Aangezien de zon eerder onder gaat, zal het ook eerder afkoelen. Dag zwoele zomeravonden waarbij je eindeloos wijn kan blijven drinken in je korte broek terwijl je een ondergaande zon bewondert *snikt zachtjes*. 
| bron: media.giphy.com

Het is ’s ochtends daarentegen al eerder dan normaal snoeiheet

Waar het normaal rond tien uur al aardig warm kan worden, gebeurt dit nu dus om negen uur ’s ochtends.
| bron: media.giphy.com

Denk daarbij ook eens aan die arme boeren die buiten moeten werken

Ze stonden al een uur eerder op, maar nu kunnen ze daar prima twee uur van maken. 
| bron: media.giphy.com

Iedereen gaat door het afschaffen van de zomertijd levend verbranden

Normaal is de zonkracht het sterkst tussen twaalf en drie ’s middags. Nu verschuift dat in de zomer naar elf en twee uur. Hier hoor je dus niets over in het nieuws: levensgevaarlijk!
| bron: media.giphy.com

Er zijn minder warme uren na je werkdag

Beeld je even je gemiddelde werkdag in de zomer in: je zit al de hele dag op je bureaustoel weg te smelten op een gloeiendheet kantoor. Wanneer de klok vijf uur slaat weet je niet hoe snel je je spullen moet pakken om naar het park of je fijne achtertuin te racen. Je ziet jezelf vrolijk lachend in de zon genieten met vrienden en familieleden terwijl jullie je tegoed doen aan een oneindigheid voedsel en bier. Beeld je nu in dat je dit dus nooit meer gaat meemaken: wanneer de zomertijd weggaat zijn er minder lichturen aan het einde van de dag waardoor het dus ook minder lang warm is *snikt opnieuw*.
| bron: media.giphy.com

Je kan minder lang in het park of op het strand blijven hangen

Mocht je nou de luxe van een studentenleven of vrije dag hebben, herinner je dan dat je stranddag minder effectief wordt als je er niet eerder gaat liggen: vanaf twee uur ’s middags is je kans om – met ons heerlijke (ahum) klimaat – nog een diepgebruinde teint te kweken vrijwel verkeken.
| bron: media.giphy.com

Het euforische moment dat iedereen uit de winterdip kruipt is niet langer

Het moment dat de zomertijd ingaat is altijd fantastisch: het is ineens langer licht en het hele leven lijkt binnen no-time weer zin te hebben. Iedereen kruipt op dit moment officieel uit de winterdip en is instant een stuk vrolijker, ondanks het uurtje minder slaap. Zonder de invoering van de zomertijd blijven we dus voor altijd in de winterdip hangen.
| bron: media.giphy.com

Je zal later nors aan je kleinkinderen vertellen hoe vroeger alles beter was

Gelukkig zal het nog een aantal jaar duren voordat deze verandering ingevoerd zal worden, dus haal alles uit de komende zomers terwijl het nog kan!
| bron: media.giphy.com

Kortom: de zomer wordt ineens superkut wanneer de zomertijd verdwijnt

En klotezomers hebben we in Nederland op zich al vaak genoeg, dus neem ons niet ons laatste restje euforie af s.v.p.!
| bron: media.giphy.com
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-b', container: 'taboola-below-article-5e252ec736754', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });