Alle spellen uit Squid Game uitgelegd: dit had je moeten doen om te winnen

Voor als je je afvraagt hoe het ook alweer zat.

squid game

Zie jij door de spellen het bos niet meer? We zetten nog een keer voor je op een rijtje wat je had moeten doen om de spellen uit Squid Game te winnen. 

1) Ddakji


Ddakji is het spel dat Gi-hun speelt in de eerste aflevering van Squid game, op het station. Het is de bedoeling dat de spelers de opgevouwen papieren tegeltjes omdraaien met hun eigen papiertje. In Squid Game moet de verliezer zo’n 50 euro aan de winnaar betalen. Kan je niet betalen, dan krijg je een klap. Het spel wordt gebruikt om te testen hoe ver de speler wil gaan voor het winnen van geld. Je wint het spel niet per se met kracht, maar door de juiste hoek te kiezen. Je moet proberen op de rand van het andere tegeltje te mikken.

2) Red Light, Green Light


Een spel dat in Nederland voornamelijk bekend is onder de naam: Annemaria Koekoek. Je kent het vast nog wel van vroeger. Om dit spel te winnen is het belangrijk dat je een goede balans hebt en je tactisch opstelt. Niet helemaal vooraan, zodat je je kan verschuilen achter anderen, maar zeker ook niet achteraan, want je moet wel op tijd aan de overkant zijn.

3) Ppopgi


Een spel dat veel werd gespeeld in de jaren ’70 en ’80: ppopgi, waarin spelers een koekje gemaakt van gekarameliseerde suiker uit het vormpje moeten zien te krijgen zonder dat het breekt. Wat exact de goede tactiek is, daar valt over te discussiëren, maar het lijkt erop dat Gi-hun’s likstrategie de beste is.

4) Touwtrekken


Het spel spreekt voor zich, maar om te winnen is het belangrijk dat je niet je kracht, maar je lichaam in de strijd gooit, zoals de spelers deden. Als dit ook niet werkt, moet je risico’s nemen. Gi-hun’s team demonstreerde dit op perfecte wijze.

5) Knikkeren


Dacht je voorheen nog aan de onschuldige potjes knikkeren op het schoolplein, en wellicht een kleine ruzie om een bonk, vanaf nu zal knikkeren altijd een verwijzing zijn naar aflevering zes van Squid Game. De enige echte manier om te winnen is gemeenspelen, als je het ons vraagt.

6) Bruggetje oversteken 


Niet zozeer een kinderspel, maar meer een soort puzzel. De spelers gaan om de beurt een brug over, gemaakt van glas dat stevig genoeg is en glas dat breekt. Om te winnen moet je vooral geluk hebben dat je laatste bent, dan weet je dat je het haalt. Tot die tijd is het gokken.

7) Squid Game


De regels van dit spel worden helemaal aan het begin van de serie al uitgelegd. De naam is afkomstig van het ‘speelbord’, dat eruit ziet als een ‘squid’. Er zijn aanvallers en verdedigers. Om te winnen moet de aanvaller zich een weg door de verdedigers duwen om zo het hoofd van de inktvis aan te raken. Ook kunnen de verdedigers de aanvallers blokkeren en ze buiten de lijnen duwen. Om te winnen kun je er het beste voor kiezen om de rol van verdediger aan te nemen. Als aanvaller moet je het hoofd van de inktvis raken, als verdediger kun je de ander simpelweg buiten de lijnen duwen.

De Leven
  • Popsugar
  • Videostill