Advocado, vanielje en 9 andere woorden die je noooooit meer mag zeggen!

Ons hart doet altijd een beetje zeer als mensen deze dingen zeggen

avocado

1) "Advocado"

Het is AVOCADO of ADVOCAAT. De een is een VRUCHT en de ander is VLA MET ALCOHOL. Als er een kruising tussen deze twee dingen bestaat mag je dat best advocado noemen, maar anders niet.

via GIPHY

2) "Expresso"

Als je dit expres zo uitspreekt ben je nog erger. Er staat geen X in dat hele woord!!!!!

via GIPHY

3) "Vanieljevla"

Okee, even oefenen. Va-nie-je. Is ook moeilijk, snappen we.

via GIPHY

4) "Papprika"

Nummer één veroorzaker van dit woord is grote vriend Rudolph van Veen. Sinds Life & Cooking verkondigt hij dit smaadwoord al op televisie. Op 24-kitchen gaat hij hier vrolijk mee door. De beste man heeft zijn lesje nog steeds niet geleerd. Helaas is hij niet de enige. Doe zijn kooktechnieken vooral na, maar niet zijn uitspraken!

Credit: YouTube

5) "Soesie"

Guttegut. Is ook een andere taal. Wat hip, wat modern, wat anders. Maar als je soesie zegt in plaats van sushi dan ga ik er wel direct van uit dat je Gerda heet, 67 bent, en in Huttekutteveen woont.

via GIPHY

6) "Swieter"

Dit schijnen mensen dus daadwerkelijk te zeggen. Dat de ea in "beat" als een ie klinkt wil nog niet zeggen dat dat overal zo is.

via GIPHY

7) "Melluk"

Wanneer je neefje van vijf jaar oud dit uitspreekt, is het schattig. Het is kindertaal, komt vanzelf goed! Ik zei vroeger ook monnopolie en weps. Wanneer je al een tijdje van de basisschool af bent, keuren we het niet meer goed.

via GIPHY

8) "Goegelen"

Toen het internet nog nieuw was en we allemaal niet snapten hoe dingen nou eigenlijk uitgesproken moesten worden was dit nog te vergeven. Inmiddels zijn we echter een paar decennia verder. Zeg gewoon Googlen. Niks moeilijks aan.

via GIPHY

9) "Eifoon"

Eidols. Eifoon. Eipet. Weet je wat al deze dingen met elkaar gemeen hebben? Dat het allememaggies niet ei is, maar ai. Aidols. Aifoon. Aipet.

via GIPHY

10) "Rontonde"

Kijk, ik begrijp het ergens wel. Een rotonde is rond enzo. Helaas klopt het gewoon niet. Je schrijft het als rotonde, dus het is ook een rotonde. Ik blijf het zeggen.

via GIPHY

11) "Tjips"

Dus, ik had ooit een date bij een jongen thuis. Of ik zin had in tjips, vroeg hij. Ik keek hem vol onbegrip met uitpuilende oogballen aan. 'We hebben naturel, maar ook papprikatjips.' Papprika én tjips. Er volgde geen tweede date, dat snap je.

via GIPHY

En nu nóóit meer doen! BEGREPEN?!

via GIPHY

Misschien ook voor jou:
11 Poses die leraren altijd aannamen als je ze iets vroeg tijdens de les