Zijn jouw Pokémon-kaarten tonnen waard? Zo check je de waarde!

Sommige kaarten zijn letterlijk een miljoen euro waard.

pokemon kaarten

Jij hebt ze vroeger vast ook wel verzameld, Pokémon-kaarten...


Wellicht wist je niet eens precies wat nou de bedoeling van die dingen was, maar iedereen had ze, dus jij ook.


Nou hopelijk heb je die map ergens bewaard, want Pokémon-kaarten zijn hotter dan ooit.


En sommige zijn echt heel veel geld waard. Maar echt heel veel. Als in een miljoen euro.


Dus nu wil jij natuurlijk ook weten wat die van jou waard zijn en dat is een behoorlijke klus, maar er zijn een paar dingen waar je op kan letten.


Jaartal: De eerste generatie, die uitkwam tussen 1999 en 2000, zijn het meeste waard. Hier geldt namelijk: hoe ouder, hoe zeldzamer. En hoe zeldzamer, hoe hoger de waarde.


Conditie: Hoe beter ze eruit zien, hoe hoger de waarde. Het kleinste scheurtje kan duizenden euro's van de waarde afhalen.


Holografisch: Oftewel glimmend. Deze kaarten zijn sowieso al zeldzamer en daardoor meer waard. Je hebt hierin drie soorten: common, uncommon en rare. Vanzelfsprekend is rare het meeste waard.


Editie: Een eerste editie is bijzonder. Je herkent deze kaarten aan een uitroepteken linksonder de afbeelding.


Schaduw: Achter de meeste afbeeldingen is een soort schaduw te zien, behalve bij de eerste en tweede generatie. Geen schaduw te zien? Reken je maar alvast rijk.


Taal: ai, hier wordt het al snel minder leuk. De Engelse kaarten zijn het meeste waard. Voor Nederlandse kaarten is maar een kleine doelgroep en dus leveren deze niet zoveel geld op.


Hoe dan ook, aangezien je binnenkort waarschijnlijk weer helemaal nergens naartoe kan en niks te doen hebt, is het een goed moment om de zolder eens op te ruimen. Wie weet kom je ergens nog wel een verzameling tegen en had je al die tijd miljoenen euro's op zolder liggen.


Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

Nostalgie
  • FHM
  • Unsplash