8 true crime docuseries op Netflix die je ook wilt zien

Meer true crime tips!

true crime netflix

Ben jij na het kijken van The Tinder Swindler en Inventing Anna helemaal into true crime, maar weet je niet waar je moet beginnen? We zetten tien true crime docuseries op een rijtje die je ook zeker moet checken.

1) The Confession Tapes

Deze docuserie laat zien dat een bekentenis lang niet altijd betekent dat iemand daadwerkelijk een misdaad heeft begaan. De Confession Tapes laat zien dat de politie soms sneaky trucjes inzet om een bekentenis te ontlokken bij een verdachte. En zie dan maar eens je onschuld te bewijzen...

2) Bad Vegan

We hebben hier onlangs al een apart artikel over geschreven. Huwelijk gone wrong en hoe 'vegan queen' Sarma al haar geld wegsluist uit haar succesvolle bedrijven om uiteindelijk te worden opgepakt. Lees alle ins en outs hier

3) Athlete A

Athlete A vertelt het verhaal van Larry Nassar. De sportarts die werd veroordeeld voor het misbruiken van minstens 350 (wtf) vrouwen. Verschillende slachtoffers van Larry doen in de docu hun verhaal en ook staat de docu stil bij de manier waarop de eerste tekenen van Nassars vreselijke daden in de eerste instantie stiekem werden weggemoffeld.

4) Wild Wild Country

Als je gefascineerd bent door sektes, moet je Wild Wild Country checken. Deze documentaire gaat namelijk over de Bachwan-beweging en de omstreden sekteleider Bhagwan, ook wel Oysho. Door de niet-Westerse manier van leven van de sekte in de door Bhagwan gebouwde utopische stad kwam de groep in opspraak.

5) Fyre: The Greatest Party That Never Happened

Deze documentaire was al een hype toen hij een paar jaar geleden uitkwam, dus je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Als je hem nog niet hebt gekeken, dan is het zeker een aanrader. Deze documentaire vertelt het verhaal van Fyre, een evenement dat het festival van het jaar had moeten worden, maar dat uitliep op een regelrechte hel.

6) Icarus

Bryan Fogel begint met het maken van deze documentaire om te kijken of hij door middel van doping beter kan worden in wielrennen. Hij werkt samen met de vooraanstaande Russische arts Grigory Rodchenkov. Maar al snel raakt Fogel verwikkeld in een gigantisch dopingschandaal als de arts verklapt dat het Russische regime op grote schaal doping toedient aan topsporters.

7) American Murder: The Family Next Door

Een klassiek true crime verhaal over een perfect gezinnetje, dat in de realiteit alles behalve dat blijkt te zijn.

8) Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Mocht je graag met het raam open slapen, dan kan je deze docu beter overslaan. Night Stalker vertelt het verhaal van Richard Ramirez. Een doodeng verhaal over een stalker die in de jaren '80 heel Californië terroriseerde. Hij drong willekeurige huizen binnen en pleegde, geheel in het zwart gekleed, verschillende gruwelijke moorden.