Zo ga je bewust om met je bankroll bij het voetbalwedden

Into voetbalwedden? Zo ga je zorgvuldig met je geld om

voetbalwedden

Wed je met enige regelmaat op voetbalwedstrijden? Dan hoop je hier een leuk geldbedrag aan over te houden. Helaas slaagt lang niet iedereen hierin. Als er geen saldo meer op jouw account staat, zit er niets anders op dan een nieuwe storting doen. Wanneer dit meermaals gebeurt, verlies je mogelijk meer dan je lief is. Wij helpen jou graag een handje om dit te voorkomen. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je bewust omgaat met jouw bankroll bij voetbalwedden.

Wat is een bankroll?

Wie bewust om wil gaan met zijn bankroll, moet allereerst weten wat bankroll management precies is. Daarom leggen we eerst in het kort uit wat we hier precies mee bedoelen. Kort door de bocht is een bankroll niets anders een term die we gebruiken om aan te geven hoeveel geld je beschikbaar stelt om mee te wedden op voetbal. Heb je jezelf beloofd dat je niet meer dan 200 euro mag verliezen? Dan is 200 euro jouw bankroll.

Nu je weet wat een bankroll is, kunnen we kijken naar bankroll management. Aan de naam kun je mogelijk al inschatten wat we hiermee bedoelen. Het is namelijk niets anders dan zorgvuldig omgaan met jouw geld. Waarom bankroll management belangrijk is? Omdat dit jou helpt om te voorkomen dat je binnen de kortste keren door jouw bankroll heen bent. Wie bankroll management toepast zet vaak geen grote bedragen in, maar gokt met een klein deel van de bankroll. Als je deze strategie op de juiste manier toepast, is de kans een stuk kleiner dat je snel door jouw geld heen bent.

Stel een budget vast

Nu je weet wat we bedoelen met bankroll en bankroll management, kunnen we hier dieper op ingaan. Hierboven haalden we al aan dat een bankroll het totale bedrag is dat je maximaal wilt verspelen bij voetbalwedden. Voordat je aan de slag kunt met bankroll management moet je dan ook een budget vaststellen. Dit lijkt vaak een stuk makkelijker dan het is. Omdat wij niet in jouw portemonnee kunnen kijken, ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Als advies willen wij je meegeven niet te hoog in te zetten. Er moet immers nog genoeg geld overblijven om bijvoorbeeld jouw vaste lasten te bepalen. Denk overigens niet dat een grote bankroll nodig is om veel geld te winnen. Ook met een kleine inzet kan voetbalwedden jou een leuk bedrag opleveren.

Bepaal hoeveel je per weddenschap in wilt zetten

Wil je zorgvuldig omgaan met jouw bankroll? Bepaal dan hoeveel je per weddenschap in wilt zetten. Als je dit lastig vindt, kijk je in eerste instantie naar jouw bankroll. Als je met veel geld speelt, kun je een hoger bedrag per weddenschap inzetten. Bedenk je ook hoe vaak je wilt wedden op voetbal. Ben je van plan om veel weddenschappen te plaatsen? Kies dan voor een lagere inzet per weddenschap. Je bent dan minder snel door jouw bankroll heen. Wie weinig weddenschappen wil plaatsen, kan voor een groter bedrag kiezen.

Knip jouw bankroll op in kleine stukjes

Weet je niet hoeveel geld je per weddenschap in moet zetten? Knip jouw bankroll dan op in kleine stukjes. Dit kun je bijvoorbeeld doen door met percentages te werken. Als jouw bankroll 200 euro is, kun je per weddenschap bijvoorbeeld minimaal 5 en maximaal 10 procent inzetten. Hierdoor zet je telkens minimaal 10 en maximaal 20 euro in.

Bij bankroll management kun je ook termen als stakes en units tegenkomen. Als je bepaald hebt dat je per weddenschap maximaal 20 euro in wilt zetten, staat dit bedrag gelijk aan tien stakes of units. Dit betekent dat één stake/unit gelijk staat aan 2 euro. Wil je op een ploeg inzetten en ben je zeker van jouw zaak? Dan kun je tien stakes/units (20 euro) inzetten. Ben je niet helemaal zeker? Zet dan 6 (12 euro) of 7 stakes (14 euro) in.

Zoek uit of een weddenschap kans van slagen heeft

Wie wil wedden op voetbal heeft talloze mogelijkheden. Je kunt op verschillende wedstrijden inzetten en per wedstrijd heb je ook nog eens een groot aantal mogelijkheden. Sommige mensen plaatsen een weddenschap door enkel naar de quotering te kijken. Als je zorgvuldig om wilt gaan met jouw bankroll, is dit niet verstandig. Bookmakers zitter er niet vaak naast, maar dit kan wel degelijk gebeuren. Zoek daarom vooral ook zelf uit of een weddenschap kans van slagen heeft. Kijk bijvoorbeeld naar de vorm van beide ploegen en of er spelers geblesseerd of geschorst zijn. Dit kan je waardevolle informatie opleveren, waardoor je uiteindelijk mogelijk besluit toch een andere weddenschap te plaatsen.