dogecoin

Voorspelling: welke crypto gaat hard stijgen in 2022?

Wil jij beginnen met investering in crypto en ben je benieuwd welke crypto naar verwachting hard gaat stijgen in 2022? Dat is begrijpelijk, want het is goed om voorbereid te zijn. We zetten de verwachtingen voor je op een rijtje en delen ook nog een aantal tips voor beginners. 

Bitcoin

De Bitcoin blijft ook dit jaar één van de bekendste cryptomunten. Maar wat is de verwachting voor bitcoins in 2022? Een duidelijke Bitcoin koers voorspelling is lastig te geven, want de mening over de btc verwachting lopen aardig uiteen. Toch zijn veel experts het eens over het feit dat de bitcoin koers verwachting op de lange termijn goed is. In 2021 zag het er al goed uit voor de munt, maar analisten denken dat het dit jaar nog veel beter kan. Naar verwachting bereikt de crypto namelijk de enorme mijlpaal van 100.000 euro voor het einde van het jaar. Er wordt zelfs al een beetje gekeken naar de koers voor 2023 en ook dan zijn de verwachtingen nog positief, net als de jaren erna. Analisten verwachten namelijk dat de bitcoin koers verder oploopt naar 136.150 euro in december 2023. Dat betekent een stijging van zo’n 209% ten opzichte van eind 2022.

Dogecoin

Kijk je verder dan de bitcoin voor een crypto koers verwachting, dan kom je al snel uit bij de dogecoin koers. De Dogecoin groeit nog altijd in populariteit en dat is terug te zien in de crypto voorspelling van deze munt. Dogecoin kreeg veel populariteit op social media, met name door bijdragen van beroemdheden zoals Elon Musk en Snoop Dogg. Hierdoor kon de munt vanaf maart 2020 groeien van een waarde van 0,001 euro naar 0,56 euro in maar 2021. Naar verwachting zal de coin ook in 2022 nog doorgroeien en zal hij volgens analisten in december 2022 een waarde van 0,83 euro bereiken. Als de groei in dit tempo doorzet, zal de coin in 2023 voor het eerste de grote grens van 1 euro bereiken. Ook in de jaren daarna verwachten specialisten op het crypto-vlak dat de coin verder zal doorgroeien in waarde. Hoewel je dan praat over hele andere bedragen dan waar de Bitcoin in zit, betekent dat niet dat de Dogecoin geen interessante munt is om in de gaten te houden. In tegendeel.

Tips voor beginnen met beleggen

Het is een spannende tijd als het op geld aankomt, maar dat betekent niet dat het geen goed moment is om te beginnen met beleggen in crypto. Het is wel belangrijk dat je je research doet en weet wat je kunt verwachten. Vooruitkijken, zoals we hierboven hebben gedaan is daarom altijd een goed idee. Zo weet je wat je kan verwachten en kun je beter keuzes maken en je hierop voorbereiden. Ook is het verstandig om met een klein bedrag te beginnen dat je van te voren afspreekt en om je inleg te verspreiden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je inleg in te zetten op zowel Bitcoin als Dogecoin. Op die manier heb je meer kans op succes. Tot slot willen we je de tip meegeven om, zodra je winst begint te maken, de oorspronkelijke inleg weer te verkopen. Op die manier beleg je alleen nog maar met winst, oftewel geld dat je hebt gewonnen. Dit kan een zekere rust geven en vanaf dat moment kan je eigenlijk alleen nog maar winnen. Succes!