Kniepertjes zijn veel lekkerder dan oliebollen

Deze nieuwjaarsrolletjes zijn gewoon hemels.
kniepertjes

1) Voor de luie mensen onder ons zijn ze te koop in de winkel

Maar je snapt zelf ook wel dat dit natuurlijk niet het ├ęchte werk is. Dat zou veel te makkelijk zijn. Een kniepertje is natuurlijk veel lekkerder als hij je bloed, zweet, tranen en brandwonden heeft gekost.  | bron: 4.bp.blogspot.com

2) Je bouwt beslag

En je stopt het in het wafelijzer. Vroeger werd dit hemelse koekje trouwens gebakken in smeedijzeren knijpijzers, vandaar de naar kniepertjes. | bron: scontent.cdninstagram.com

3) Bakken maar!

Geen gedoe met krenten zoals bij die vettige oliebollen. Een kind kan de was doen. En wees eerlijk, er kan hier tegenop.

4) En dan nog rollen natuurlijk

5) Wat een prachtig resultaat

7) Dit resultaat daarentegen

Het vet druipt er bijna vanaf, die krenten zien eruit als dikke vieze wratten en eigenlijk mag je dit geen bollen noemen, omdat ze zo misvormd zijn.  | bron: iStock

8) Met kniepertjes kan je eindeloos variëren

Met pudding, aardbeien, advocaat of zoals hier met witte chocolademousse en verse frambozen. | bron: scontent.cdninstagram.com

9) De oliebol is maar een saai gedrocht

Je kan er een beetje poedersuiker op doen waarmee je de rotte smaak wegspoelt, maar dat is het dan ook wel. En uiteindelijk zit je zelf ook nog helemaal onder dat witte poeder, bloedirritant.  | bron: scontent.cdninstagram.com

9) Een kniepertje kan zelfs bij je ijs

Dat is dus dubbel genieten.  | bron: pbs.twimg.com

10) Maar het allerlekkerst...

Is ie als je hem nog even volspuit met slagroom.  | bron: media.giphy.com

11) Nomnomnom! 30483059 keer lekkerder dan zo'n vette oliebol, zelfs zonder gluten en lactose zien ze er beter uit dan de gemiddelde oliebol