8 Herkenbare momenten voor iedereen die bang is voor wespen

Waarom bestaan wespen?

wespen

We zeiden het al eerder. Wespen zijn ALLEMAAL opdringerige klootzakken. En inmiddels hebben we de ideale oplossing gevonden, maar je kan natuurlijk niet overal rondlopen met een netje om je heen. (Hoewel?) Daarom zal je moeten blijven leven met je wespenangst. En om de pijn wat te verzachten hebben we een aantal herkenbare dingen voor je op een rijtje gezet, want je bent niet alleen 🙃

1) Augustus is je minst favoriete maand van het jaar

Augustus had zo veel potentie als maand. Het weer is vaak uitstekend, je hebt ook nog weleens vakantie en iedereen is in een goede zomer mood. Maar het is net alsof wespen een kalender hebben. Voor die tijd zie je ze weleens voorbij komen, maar vanaf 1 augustus zijn ze niet te missen.

2) Je verstijft ongeveer 5 seconden compleet als er een wesp je gezichtsveld binnenvliegt

Je zit net even lekker te kletsen en dan zie je het. Er komt een wesp aan en hij gaat naar je toe. Je klapt je mond dicht, klemt je armen naast je zij en je benen tegen elkaar en blijft even stokstijf zitten. En dan begint de paniek van binnen toe te slaan. Mensen met wie je bent kijken er niet eens meer van op en gaan gewoon door met hun gesprek, maar jij hoort en ziet niks meer.

3) Hierna beland je in fase 2. Slaan. En dat pakt voor niemand goed uit.

Je weet wel dat je het niet moet doen en je kan het ook onmogelijk vergeten. Want dit is het moment dat mensen om je heen zich WEL met jouw persoonlijke strijd gaan bemoeien. Ineens roept iedereen: "NIET SLAAN. JE MAAKT HEM BOOS. DOE NOU NIET!' Maar je kan het niet tegenhouden.

4) Geheel tegen de verwachting in is de wesp nu inderdaad boos. En dit is voor jou het moment om op te staan.

Je begint nog niet gelijk te rennen, hoewel we allemaal weten dat dat de volgende stap is. Je herhaalt eerst nog even in sneltreinvaart het verstijven en het slaan.

5) Rennen geblazen

Het maakt je niet uit waar je bent. In het zwembad, op de camping, op een druk terras of in de achtertuin van je (schoon)ouders. Je kan nu niets anders meer doen dan rennen. En die klootzakjes gaan ALTIJD achter je aan. Alsof ze het weten.

6) Voor muggen kan je nog wel een soort sympathie opbrengen en die hoeven niet perse dood. Maar wespen verdienen het niet om te leven.

Ze kunnen wel nuttig zijn voor het opruimen van ongedierte, maar wat zijn ze zelf dan?! Precies.

7) De kans is groot dat je misschien een keer in je leven gestoken bent, maar daar houdt het ook wel op

Waarom je eigenlijk zo bang bent weet je niet precies. Het is niet dat je iedere week geprikt wordt. Dat is hoogstens een keer gebeurd toen je kind was. Maar sindsdien weet je genoeg.

8) Je durft eigenlijk nooit een ijsje te bestellen

Je weet: binnen no-time komen ze eraan.

9) Jij laat je niet voor de gek houden door de foto boven dit artikel

Hij mag er misschien schattig en leuk uit zien op die roze blaadjes, maar het is en blijft een monster.

De Leven
  • Unsplash