5 Nostalgische herinneringen aan de CoolCat

Dit waren nog eens tijden

coolcat

In 2019 werd de CoolCat officieel failliet verklaard. Alles behalve cool natuurlijk. Tegenwoordig bestaat de winkel alleen nog als webshop voor kinderkleding, maar als wij aan de CoolCat denken worden we overspoeld door andere herinneringen. Tijd voor een terugblik.

1) De plek voor het coolste schoolfeest-outfitje van de klas

Bij binnenkomst schreeuwden de glitters en dierenprintjes je tegemoet op de allergoedkoopste stofjes: precies wat jij nodig had voor het schoolfeest. De strass-steentjes vielen er na een keer was af, maar dat was niet erg. Des te meer reden om weer iets nieuws te halen.

2) Keiharde muziek

Bij CoolCat hadden ze de muziek altijd zo hard staan dat je moeder eigenlijk nooit mee naar binnen wilde. Ja Rule, Flo Rida, Usher en de Backstreet Boys galmden loeihard door de veel te goedkope speakers. Een gesprek voeren met je gezelschap of het personeel was daardoor onmogelijk, maar die hadden daar over het algemeen ook niet zo heel veel zin in.

3) Shoppen bij CoolCat betekende instant populariteit

Iedereen wilde natuurlijk weten waar jij dat coole neon-gekleurde vestje of die lage spijkerbroek met strass-steentjes gekocht had.

4) Kleedgeld

Denk je aan CoolCat, dan denk je aan kleedgeld. Grote kans namelijk dat jij jouw eerste eigen kleding bij deze winkel kocht. Op donderdagavond of vrijdagmiddag met je vriendengroep outfitjes passen om vervolgens bij thuiskomst je ouders vol horror te horen vragen of je dáár al je geld aan hebt uitgegeven.

5) Het personeel had van die oortjes in

Je zou bijna denken dat het CoolCat-personeel stiekem voor de FBI werkte. Ze hadden van die oortjes in om met elkaar te communiceren en dat was natuurlijk helemaal nieuw in dat kleine, dorpse winkelcentrum bij jou in de buurt. Dit was ook de voornaamste reden dat bij de CoolCat werken jou helemaal fantastisch leek.

Nostalgie
  • shopgids.nl