Zelf maken: Aldi deelt recept van de hutspot-bitterbal

Hutspot, maar dan in een bitterbal
@media (max-width: 679px){#fig-63923c6ec1622 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63923c6ec1622 img{#fig-63923c6ec1622 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63923c6ec1622 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63923c6ec1622 img{#fig-63923c6ec1622 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63923c6ec1622 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63923c6ec1622 img{#fig-63923c6ec1622 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63923c6ec1622 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63923c6ec1622 img{#fig-63923c6ec1622 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}hutsbal

Een tijdje geleden schreven we al over de Hutsbal van Aldi: een bitterbal met hutspot

@media (max-width: 680px){#fig-63923c6ec1e21 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63923c6ec1e21 img{#fig-63923c6ec1e21 img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63923c6ec1e21 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63923c6ec1e21 img{#fig-63923c6ec1e21 img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63923c6ec1e21 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63923c6ec1e21 img{#fig-63923c6ec1e21 img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}

Helaas zijn deze nog steeds niet te koop, maar Aldi is de moeilijkste niet dus delen ze nu het recept zodat je 'm lekker zelf kan maken


Dit heb je nodig:

15 gram boter

12 gram bloem

60 milliliter groentebouillon

1,5 gram gelatine

80 gram gekookte kruimelige aardappelen

40 gram wortel, brunoise

10 milliliter sinaasappelsap

1 stuk steranijs

40 gram gekaramelliseerde ui

Snufje zout en peper

Eiwit uit 3 eieren

Plat bord met paneermeel

En zo maak je 'm

- Smelt allereerst wat boter in een pannetje. Laat vervolgens de boter in de pan uitbruisen totdat het lichtbruin is geworden.

- Voeg dan de bloem toe om een roux (mengsel van verhit vet en bloem) te maken.

- Meng hierna de bouillon beetje bij beetje door de roux heen en gebruik een garde om er een gladde massa van te maken.

- Vervolgens laat je dit rustig doorkoken en breng je het op smaak met wat peper en zout.

- Week dan de gelatine en voeg dit aan het roux-mengsel toe. Zet dit koud weg, zodat het mengsel kan opstijven.

- Ondertussen kook je wat aardappelen en ga je bezig met de garnituren.

- Doe wat sinaasappelsap, steranijs en vijf gram boter in een pannetje samen met de brunoise gesneden wortel. Wacht dan net zolang totdat de wortel gaar en het vocht geglaceerd is.

- Smelt daarna weer wat boter in een pannetje om de uien te karameliseren. Is dit gelukt, dan voeg je er nog een snuf zout aan toe. Let op: zorg dat het geheel mooi bruin is en zet beide garnituren in de koelkast.

- Zijn beide garnituren gekoeld, dan meng je deze samen. Dus: veertig gram gekarameliseerde uien en veertig gram gegaarde wortel met gekookte aardappelen.

- Meng het geheel goed door elkaar en maak er dan bolletjes van twintig gram van.

- Vries ze vervolgens licht in zodat je ze mooi rond kan vormen en vries ze daarna helemaal in.

- Zijn de bolletjes helemaal bevroren, dan is het tijd om ze te paneren.

- Verdeel over drie diepe borden bloem, losgeklopt eiwit en wat paneermeel.

- Meng het paneermeel met wat peper en zout.

- Haal dan de bolletjes door de bloem, daarna door het eiwit en dan door het paneermeel. Doe dit steeds twee keer bij ieder bolletje.

- Laat dan (als dat mogelijk is) de bolletjes een dag rusten.

- Daarna kun je de hutspotballen frituren op 180 graden totdat ze goudbruin zijn.

- Eet smakelijk!

Laat je ons even weten of ze goed zijn gelukt?