5 Bruiloftsgasten vertellen over huwelijken die op het allerlaatste moment werden afgelast

Pijnlijk wel...

huwelijk

1) Bruiloft van een leraar

Mijn hele basisschoolklas was te gast op de bruiloft waarbij de aanstaande man van onze lerares tijdens de ceremonie besloot dat hij toch niet wilde trouwen. De hele situatie was vreselijk. De bruidegom stond al bij het altaar toen hij besloot dat hij er niet mee door wilde gaan. Mijn lerares en haar vader liepen toen al door het gangpad en hadden het eerst niet door. Ze glimlachten breeduit en bleven gewoon doorlopen. Daarna volgde er een minuut van complete chaos waarop niemand echt doorhad wat er aan de hand was. Ging hij naar de wc? Toen iedereen het eenmaal door had werd mijn lerares snel meegenomen en werd er aangekondigd dat er geen huwelijk zou zijn die dag. Dit was een paar weken voor de zomervakantie. We hebben haar niet meer gezien tot na de vakantie.

2) DJ op bruiloften

Ik was DJ op bruiloften, maar heb maar een keer meegemaakt dat iemand voor het altaar werd achtergelaten. De dag voor de bruiloft had ik het stel nog ontmoet en ze leken heel gelukkig. Later bleek echter dat de bruidegom al maandenlang een affaire had met zijn ex. Op de dag van het huwelijk zaten de 150 gasten al klaar terwijl ik de afgesproken muziek voor de ceremonie draaide. Bleek dat de bruidegom de avond van te voren aan een vriend had opgebiecht dat hij een affaire had. Die vriend had hem daarop een ultimatum gesteld om het aan zijn aanstaande te vertellen, anders zou hij het doen. De bruidegom besloot hierop de volgende ochtend de benen te nemen. Hij belde zijn ouders uiteindelijk een uur voor de ceremonie om ze te vertellen dat het niet door zou gaan. Vervolgens hebben ze een half uur geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen, maar dat is niet meer gelukt. Ondertussen zat de bruid met haar bruidsmeisjes in haar jurk nietsvermoedend te wachten. Pas een jaar later kwam ik de bruid van destijds weer tegen op een ander huwelijk. We raakten aan de praat en hebben uiteindelijk twee jaar een relatie gehad.

3) Pastoor

'Mijn pastoor vertelde ooit over een huwelijk dat hij moest voltrekken. Van te voren zag alles er goed uit, maar tijdens de ceremonie ging het mis. Op het moment van de geloften kijkt de bruidegom naar zijn bruid, terug naar de pastoor en antwoord: 'nee'. De pastoor moest een beetje ongemakkelijk lachen, waarop hij de vraag herhaalt omdat hij dacht dat hij het misschien verkeerd had begrepen. De man antwoord opnieuw: 'Nee, dat doe ik niet.'

De pastoor besloot om de man even apart te nemen en toen bleek dat de bruid en haar moeder hem hadden gemanipuleerd om akkoord te gaan met de bruiloft. Hij gaf toe dat hij het niet had aangedurfd om het tegen zijn bruid op te nemen, maar dat hij nu beseft dat hij zijn leven niet op die manier kan weggooien. Beide families werden bij elkaar in een kamer gezet en er werd een gesprek gevoerd waaruit de conclusie werd getrokken dat het huwelijk werd afgelast.'

4) Run away bride?

'Een vriendin van mijn vrouw nam de benen tijdens de ceremonie en we zaten elkaar als gasten vervolgens allemaal ongemakkelijk aan te kijken. Wat moet je doen in situatie? Zijn daar regels voor? Ze kwam tien minuten later kwam ze terug met haar moeder. Bleek dat ze door het drinken van alcohol, het eten van vet eten en de zenuwen last had van heftige maag- en darmklachten. Ze durfde er niet op te gokken dat ze het tot nu de ceremonie zou volhouden. Jaren later lachen we er nog steeds om, maar op dat moment was het een van de ongemakkelijkste dingen die ik ooit heb meegemaakt.

5) Verhaal van de bruidegom

'Ik was dom en dacht dat ik iets anders wilde met mijn leven, dus ik kwam niet opdagen op mijn eigen bruiloft. Daarna hoorde ik maandenlang niets meer van haar, maar ik heb haar vader wel alle kosten terugbetaald voor de bruiloft. Een paar maanden later zag ik haar weer en realiseerde ik me hoeveel spijt ik had. Nu moet ik leren leven met de spijt die ik voel dat ik haar heb laten gaan. Best een simpel verhaal om nu te vertellen, maar toch is dit het verhaal van hoe ik mijn eigen leven verpestte zonder het me te realiseren. Alles had er zo anders uit gezien als ik niet zo dom was geweest.

Bizar
  • Reddit
  • Unsplash