Als je ons vraagt wat de beste frituursnack is, antwoorden we zonder aarzelen: de kaassoufflé (het liefst op een wit bolletje)
Toch merken we dat de kaassoufflé een beetje het ondergesneeuwde kind in de frituurvitrine is
Maar daar komt binnenkort verandering in dankzij de Amsterdamse zaak Brouwerij de Eeuwige Jeugd en sterrenchef Ron Blaauw
Zij organiseren namelijk op 16 en 17 mei het Kaassouffleest: een vijfgangen diner met kaassoufflé als hoofdingrediënt
En van het menu, vijf soorten kaassoufflés bereid door de Ron Gastrobar Groep, ga je echt watertanden:
1. Geitenkaassoufflé za’atar
Tel Aviv chopped salad, tahini en gezouten citroen.
2. Burrata kaassoufflé
Rucola, cherry tomaten , parmezaan en balsamico.
3. Blauwekaassoufflé
Mosterdsla, walnoten en zilverui.
4. Truffelkaassoufflé
Gebakken bloemkool, rauwe bloemkool en gebakken bloedworst.
5. Klassieke Kaassoufflé
Pindasaus en atjar.
De details
Het Kaassouffleest van Brouwerij de Eeuwige Jeugd is de opvolger van het succesvolle Frikandellen Festijn dat vorig jaar plaatsvond. Het Kaassouffleest vindt plaats op 16 en 17 mei en begint tussen 18:30 en 19:00. Vervolgens krijgt je tot 22:00 kaassoufflés geserveerd tussen de brouwketels in het voormalig ketelhuis van de Bijlmerbajes. De ticketverkoop start op 17 april om 12:00 via de link die je iets hoger in het artikel vindt.
- Michael Meijer via Adobe Stock