Dilemma op Donderdag: 'Mijn vrouw is boos omdat ik niets voor haar kocht op moederdag'

Heeft de man gelijk?

vader

Reddit staat vol met allerlei kwesties en dilemma's van mensen die op zoek zijn naar advies of gewoon willen weten of hun mening de juiste is. In de Dilemma op Donderdag-rubriek (niet te verwarren met de OGs van Dilemma op Dinsdag) lichten we iedere week een dilemma uit. Deze week: 'Mijn vrouw is boos omdat ik niets voor haar kocht op moederdag'.


Oppassen als cadeau

'Mijn vrouw en ik zijn nu een aantal jaar samen en hebben twee kinderen. Ik heb dit jaar met moederdag niets voor haar gekocht en ik zal uitleggen waarom.

Mijn vrouw en haar vriendin hadden een tripje naar het strand gepland. Ze zouden vier dagen wegblijven, onder andere op moederdag. Ik dacht zelf dat het feit dat ik thuisbleef om op de kinderen te passen al een cadeautje op zich was. Daarbij zou ze er niet zijn om moederdag te vieren en pas die avond thuiskomen.'

Teleurgesteld

'Toen ze thuis kwam kreeg ze al vrij snel door dat ik niets voor haar had gekocht. Vervolgens zegt ze iets later die avond dat ze daar teleurgesteld over was. Ze wond er geen doekjes om en was echt boos. Ik heb geprobeerd uit te leggen wat mijn redenering was, maar daar was ze het niet mee eens.

Ik denk ergens wel dat ik verkeerd zit, omdat ik ook geen kaartje heb gekocht namens de kinderen. Dat doe ik normaal altijd wel. Ik ga daarom vandaag maar naar het winkelcentrum om een tas te kopen die ze me vorige week heeft laten zien. Ik zal ook mijn excuses aanbieden en aangeven dat ik niet door had dat het zo veel voor haar betekent. Maar ik vraag me toch af... zit ik echt verkeerd?'

De Leven
  • Reddit
  • Unsplash