Indrukwekkend: deze gratis mobiele Harry Potter-game wordt vergeleken met Hogwarts Legacy

Ga jij 'm proberen?

harry potter

Heb je Hogwarts Legacy al uitgespeeld of ben je toe aan wat afwisseling?


Of wil je ook een Harry Potter spelletje voor onderweg?

Dan hebben we goed nieuws want er is vandaag een gloednieuwe game uitgekomen


Deze is niet beschikbaar op consoles, maar enkel op iPhone en Android-toestellen. Op zich best handig, want het is daardoor een stuk goedkoper. Of veel goedkoper eigenlijk...

Het spel, dat Harry Potter: Magic Awakened heet, is namelijk gratis te downloaden

Helemaal nieuw is de game niet. Hij is namelijk al sinds 2021 in zowel Taiwan als China te spelen. Een paar maanden geleden werd het spel verder uitgerold naar wat nieuwe landen en sinds vandaag (28 juni) is hij ook eindelijk beschikbaar in Nederland.

De game wordt gekenmerkt door de originele tekenstijl en als we de reviews moeten geloven is het spel zeker de moeite waard

Harry Potter: Magic Awakened

Bij het horen van de woorden 'gratis game' word je misschien niet direct dolenthousiast, maar het schijnt dat de game wel degelijk de moeite waard is. Spelers stellen dat de creatieve tekenstijl en de aandacht voor de kleinste details het spel onderscheiden van andere games. En het wordt zelfs vergeleken met Hogwarts Legacy. Wel vooral dankzij de kwaliteit, niet zozeer om het verhaal of het spel zelf.

In het spel ga je wel als nieuwe leerling naar Hogwarts

Het is een combinatie tussen een kaartspel en een real-time strategy-spel, schrijft want.nl. En er zitten ook mini-games in het verhaal verweven. Hoewel het spel gratis is, kan je er natuurlijk wel geld aan uitgeven, maar het schijnt niet nodig te zijn om het spel urenlang goed te kunnen spelen.

Het verhaal van het spel is dat je als speler als nieuwe leerling naar Hogwarts gaat. Je wordt aan het begin zelfs door de sorteerhoed ingedeeld op een afdeling. Vervolgens ontmoet je tijdens het spel bekende karakters uit de tovenaarswereld en raak je in gevecht met vijanden. Door deze gevechten baan je je een weg door middel van het kiezen van de juiste spreukkaarten. Het spel is ontwikkeld door Warner Bros. Interactive Entertainment en NetEase.

De Leven
  • Harry Potter