Vijf celebs die een stuk slimmer zijn dan je denkt

De meeste beroemdheden geven de indruk niet al te snugger te zijn. Deze vijf celebs zijn echter een stuk slimmer dan je denkt!

Vijf celebrities die een stuk slimmer zijn dan je denkt

Ke$ha

Ke$ha kennen vooral van aanstekelijke, maar verder vrij nietszeggen clubmuziek. Zinnetjes zoals 'brushing my teeth with a bottle of Jack' zijn namelijk niet bijzonder intellectueel. Toch is de popster veel meer dan een leeghoofdig feestbeest.

Kesha Rose Sebert - zoals ze voluit heet - scoorde op haar SAT's (een soort SITO-toets) 1500 van de 1600 toe te kennen punten. De vrijwel perfecte score trok meteen de aandacht van allerlei prestigieuze universiteiten.

Kesha schreef zich in bij Barnard College, maar stopte na drie maanden om zich te concentreren op haar muziekcarrière. Met drie nummer 1 hits en tien nummers in de top tien van de Billboard Hot 100 bleek dat een slimme keuze. Niet zo gek, met een IQ van 140!

Dolph Lundgren

De boomlange Zweedse actieheld creëerde een carriere voor zichzelf met zijn indrukwekkende silhouet en martial arts expertise. In films als Rocky IV, Universal Soldier en de Expendables-franchise zette hij zichzelf maar al te graag neer als een dommige, onberekenbare spierbundel.

Achter de schermen kun je hem echter maar beter met respect aanspreken als 'professor spierbundel'. Lundgren scoorde op de middelbare school alleen maar tienen en ging vervolgens aan de slag met een serie studies in het veld van chemical engineering.

Dolph studeerde aan de Universiteit van Washtington State en Clemson University. Na zijn terugkeer in Zweden vanwege de nationale dienstplicht behaalde hij een masters in hetzelfde veld bij het Royal Institute of Technology in Stockholm. Na een emigratie naar het Australische Sydney deed hij die titel nog eens dunnetjes over bij de lokale universiteit. Lundgren verdiende zijn geld ondertussen als uitsmijter in nachtclubs.

Na het afronden van zijn studie in Sydney kreeg Dolph in 1982 de prestigieuze Fullbright beurs voor het wereldberoemde Massachusetts Institute of Technology (MIT). Terwijl hij zijn zoveelste verhuizing aan het voorbereiden was werd hij echter gespot door actrice en zangeres Grace Jones. Jones huurde hem meteen in als persoonlijke bodyguard en de twee startten een rumoerige romantische relatie.

Lundgren verhuisde mee terug met Jones naar New York, waar hij bleef werken als uitsmijter. Dolph probeerde daarnaast een carriere te starten als model, maar bleek 'te gespierd en te lang' te zijn voor dat wereldje.

Twee weken na het starten van zijn studie aan MIT gooide de Zweed de handdoek in de ring. Dolph zette zijn IQ van 160 liever in bij het opstarten van een acteercarriere.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher werd bekend door het spelen van oliedomme karakters in That 70's Show en Dude, Where's My Car. Het imago van een leeghoofdige pretty boy is eigenlijk altijd aan hem blijven kleven, zelfs nadat hij serieuzere rollen aan begon te nemen. Zijn MTV prankshow Punk'd voegde nog even de indruk toe dat hij zich het liefst bezighield met flauwe en vervelende practical jokes.

Kutcher's originele carriérepad heeft echter een veel serieuzere toon. Ashton's tweelingbroer Michael werd geboren met hersenverlamming en een levensbedreigende hartaandoening. Met de wens om de aandoening van zijn broer te genezen schreef Kutcher zich in bij de universiteit van Iowa, met als hoofdvak biomedische technologie. Terwijl hij al feestend zijn studie volgde werd hij in een lokale bar echter gescout door een modellenbureau.

Via zijn modellenwerk belandde hij in Los Angeles, waar hij uiteindelijk succesvol auditie deed voor That 70s Show. Ashton gebruikte zijn IQ van 160 vervolgens om met slimme investeringen een geschat vermogen van 200 miljoen dollar op te bouwen!

Bizar
  • NL Beeld / X17 / Avalon / PA Images