Wat schuift het: 5 voordelen van stalen schuifdeuren in je huis

Schuifdeuren in je interieur: wat schuift het en wat zijn de voordelen? We zetten het voor je op een rijtje.

schuifdeuren

Je interieur een boost geven kan op verschillende manieren. Zo kan je gaan voor nieuwe kussentjes op de bank of een nieuw vloerkleed, maar wat gelijk een heel andere sfeer geeft zijn schuifdeuren in je interieur. Van stalen deuren voor een industriële look tot houten schuifdeuren die gelijk een landelijke feel geven aan je woning. Benieuwd waar je allemaal aan moet denken bij het aanschaffen van schuifdeuren en wat het kost? We zetten wat tips en weetjes voor je op een rijtje.

1) Werk met de ruimte die je hebt

Voor de aanschaf van de zwarte stalen deuren van je dromen of een glazen schuifpui hoef je echt niet je hele woning te verbouwen. Wel is het belangrijk dat je werkt met de ruimte die je hebt. Dat klinkt logisch, maar iedere woning is anders en dus is er voor iedere woning een andere oplossing. Heb je niet zoveel ruimte? Kies dan bijvoorbeeld voor stalen deuren met kozijn en een groot raam tussen de keuken en de woonkamer. Dit geeft gelijk de illusie van een grotere ruimte.

2) Ruimtebesparend

Het grote voordeel van een schuifdeur is dat ze veel minder ruimte innemen dan een standaard deur. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor kleinere huizen. Het is de ideale manier om een illusie van ruimte te creëren zonder dat ze ruimte innemen. Daarnaast is het een gemakkelijke manier om de sfeer die je woning uitstraalt te beïnvloeden.

3) Orienteer je goed

Stalen (schuif)deuren zijn momenteel erg populair. Daarom is er een groot aanbod, maar lopen de prijzen ook erg uiteen. Bij winkels als schuifdeurexpert schaf je stalen deuren inclusief kozijn aan voor 599 euro. Bij sommige andere partijen tel je al snel 1500 à 3000 euro neer voor vergelijkbare deuren. Schuifdeurexpert.nl is niet alleen een goedkope partij in Nederland, maar heeft ook een snelle levertijd van 3 á 7 dagen. Wel zo fijn, want als je eenmaal in je hoofd hebt dat je interieur aan verandering toe is, wil je daar natuurlijk niet weken of zelfs maanden op hoeven wachten. Het loont dus om je goed te oriënteren voordat je tot aanschaf overgaat.

4) Geen klapperende deuren

Je kent het wel: zit je net lekker op de bank, beentjes omhoog, dekentje over, blijkt dat de deur naar de gang nog op een kier staat. Zie dat irritante geklapper maar eens uit je hoofd te weren. Gaat niet lukken. Er zit niets anders op dan opstaan en de deur dichtdoen. Daar heb je met schuifdeuren dus geen last van. Die blijft gewoon staan waar jij 'm neerzet. Ook plotselinge windvlagen krijgen er geen grip op. Wel zo veilig. En prettig voor jou en de buren.

5) Let there be light

Is een gebrek aan lichtinval jouw nummer 1 irritatie in je interieur? Een set schuifdeuren kan dé oplossing zijn. Ze dienen eigenlijk als een enorm raam, maar ze zijn nog functioneel ook. Een win-win-situatie dus.

De Leven
  • Unsplash