De Avengers Campus in Disneyland Paris bestaat 1 jaar: deze 8 dingen wil je niet missen

Ga je mee?

avengers campus

Het themaland Marvel Avengers Campus opende op 20 juli 2022 in het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris. Vandaag bestaat het dus precies 1 jaar. Een paar maanden geleden waren wij te gast bij de première van Guardians of the Galaxy volume 3. Natuurlijk hebben we ook veel tijd doorgebracht op de Avengers Campus. En die is zeker een bezoekje waard. We zetten een aantal redenen op een rijtje, mocht je nog overtuiging nodig hebben. 😉

1) Je kan er zomaar een Avenger tegen het lijf lopen

beeld: Disney

Je weet nooit waar of wanneer, maar op ieder moment kan je oog in oog staan met The Falcon, Spider-Man, Captain America, Loki, Black Widow of een andere Avenger uit de populaire Marvel-franchise. En ze zijn nooit te beroerd voor een praatje, een handtekening of een foto. En die kans krijg je natuurlijk nergens anders.

2) PYM Kitchen

Beeld: redactie Upcoming

De PYM Particle technologie uit Ant-Man en The Wasp wordt hier door superslimme chef-koks toegepast op alle onderdelen van dit buffet. De chefs verkleinen en vergroten ingrediënten waardoor je in dit all-you-can-eat restaurant van alles kunt eten van mini-baguettes en piepkleine hamburgers tot uit de kluiten gewassen pretzels.

3) De Spider-Man W.E.B Adventure-attractie met cameo van Tom Holland

Deze attractie is Buzz Lightyear Laster Blast (persoonlijke favoriet) meets Star Tours: Star Wars in een Spider-Man jasje. Je wordt geacht je beste spidey-moves uit de kast te halen om de op hol geslagen Spider Bots van Peter Parker te verslaan. En dat levert hilarische taferelen op. En een gegarandeerde flinke work-out. Overigens verwelkomt niemand minder dan Tom Holland je zelf met een instructievideo. Wel nagesynchroniseerd in het Frans, maar goed je kan niet alles hebben.

4) Je koopt er de beste Marvel merch en collectors items

Van sleutelhangers en knuffels tot kleding en collectors items zoals een echt Captain America schild. Avengers-kersthangers voor de beste Marvel-kerstboom ooit. En ja, je wilt alles hebben. Maar zeker het grote assortiment Groot-knuffels.

5) Avengers Assemble: Flight Force wil je ook zeker niet missen

De oude Aerosmith-achtbaan is nu de Avengers Assemble: Flight Force. Als je geen spoilers wilt moet je de video niet kijken. Als je banger bent aangelegd wil je je misschien juist even voorbereiden. Het gaat er namelijk wel heftig aantoe. Zie je overigens niet veel van in de video want de coaster is geheel in het donker.

6) De Marvel droneshow

Beeld: redactie Upcoming

De Marvel Droneshow is de allereerste dagelijkse Marvel droneshow in een Disney Park en die wil je absoluut zien. Je moet overigens wel opschieten als je deze nog wilt meemaken, want de show, gemaakt met lichtprojecties, vuurwerk en tot wel 500 drones, is nog maar tot en met 8 mei te zien boven het Walt Disney Studios Park. En neem maar van ons aan dat je dat niet wilt missen. Wij kregen een speciale Guardians of the Galaxy editie te zien tijdens het European Gala Event (zie beeld), maar de originele Marvel-show zal daar niet voor onder doen.

7) Je kan een Guardian of the Galaxy tegen het lijf lopen

Ook Gamora, Quill en zelfs een levensechte Groot kunnen op ieder moment verschijnen op de campus. Voor een muzikale dansact of een fotomoment. Vin Diesel ging voor die selfie tijdens het Guardians of the Galaxy European Gala Event, maar Groot is ook op gewone dagen gewoon te vinden in het Walt Disney Studios Park. Sinds 1 juli kan je ook Guardians-personage Mantis tegen het lijf lopen. Houd voor verschijningen van Avengers, Guardians en andere Marvel-karakters ook de Disneyland-app in de gaten. Je weet nooit wat je er tegenkomt.