5 ontzettend toffe dingen die op 16 november gebeurden

Het is 16 november vandaag. Op deze dag gebeurden veel leuke en opmerkelijke dingen in het verleden. Wij zetten een aantal wetenswaardigheden op een rijtje.

Dylan and Cole Sprouse

1. Zack & Cody

We beginnen met Zack and Cody. Zij hebben er jaren op moeten wachten, maar kunnen nu eindelijk gaan uiteten. In 2008 probeerden zij in The Suite Life on Deck een tafeltje te reserveren. Dat was mogelijk om 19:30, maar dan wel op 16 november 2023. Vandaag mogen de tweeling dus eindelijk gaan genieten van een fijn etentje.

2. Domino Day

In 2001 werd er een nieuw wereldrecord gevestigd in Nederland. Miljoenen mensen over de hele wereld zagen hoe in Nederland 3.540.562 dominostenen omvielen. Hierdoor werd het vorige record verbroken. In de jaren daarna zou Nederland dit nog een aantal keren herhalen.

3. The Sound of Music

In 1959 werd op deze datum voor het eerst een uitvoering van The Sound of Music opgevoerd. Dit klassieke verhaal werd in een toneelvoorstelling verteld. De voorstelling en de liedjes gingen in première op Broadway in het Lust-Fontanne Theatre in New York

4. Lionel Messi

Dit is toch wel heel bijzonder. Op deze dag speelde Lionel Messi voor het eerst in het eerste elftal van FC Barcelona. Een officieel debuut was het echter nog niet, want het was een oefenwedstrijd tegen FC Porto. Toch zou er een glansrijke carrière volgen.

5. Dag van de Verdraagzaamheid

Het is vandaag de Dag van de Verdraagzaamheid. Op deze dag wil UNESCO meer tolerantie onder de wereldbevolking creëren. Ze denken dat je oorlog kunt vermijden wanneer je elkaars cultuur en/of religie beter gaat begrijpen.

Trends & Nieuws
  • The Suite Life on Deck, Wikipedia
  • NL Beeld / Avalon