5 bijzondere weetjes over 17 november

Het is vandaag 17 november. Ook op deze dagen gebeurden in het verleden weer van alles. Lees hieronder wat dat precies is.

Tetris

1. Tetris

In 1995 werd in Delft een wereldrecord gevestigd. Niet zomaar een wereldrecord; het gaat hier om het wereldrecord Tetris. Aan de faculteit van Elektrotechniek speelden studenten het beste potje van dit blokkenspel ooit. Sowieso zijn we in Nederland goed in records met betrekking tot dit spel. Studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven maakten namelijk ooit het grootste fysieke tetrisspel ooit.

2. Duits voetbalelftal

Dit is een gebeurtenis die vooral een pleister op de wond is voor getraumatiseerde Oranjesupporters die het WK 1974 hebben meegemaakt. Op deze dag in 2019 werd namelijk het grootste verlies ooit van Die Mannschaft geboekt. De Duitsers verloren in de Nations League met 6-0 van Spanje.

3. De computermuis

Hoewel de computer nog niet echt was ingeburgerd in het gezin, was er toch een man die zich goed op de toekomst voorbereidde op 17 november 1970, en dat was Douglas Engelbart. Hij kreeg namelijk patent op zijn uitvinding, de computermuis. Hij had de muis echter al uitgevonden in 1963.

4. Dag van de ondernemer

Het is vandaag de Dag van de Ondernemer. Deze dag werd in 2016 uitgeroepen en wordt in 150 landen gevierd. Deze dag is in de loop van de 21e eeuw ontstaan. De dag is bedoeld om ondernemerschap onder de mensen te stimuleren.

5. Eerste coronabesmetting

We weten niet of die nu echt zo is, maar ze zijn er nog niet uit wat het dan wel zou zijn. In ieder geval is dit nu nog het verhaal. Een 55-jarige man op een markt in het Chinese Wuhan zou het virus hier voor het eerst hebben opgelopen. Dat heeft dus wel voor wat commotie gezorgd en een pandemie natuurlijk.

Trends & Nieuws
  • Wikipedia, Vandaag in de geschiedenis
  • Adobe Stock