7 challenges van de afgelopen 15 jaar die eigenlijk nergens op slaan

Sinds een jaar of 15 heeft het internet de raarste challenges voortgebracht. Vooral uitdagingen waar je eigenlijk niks mee kan. Daarom hebben wij er een paar op een rijtje gezet.

GloZell Green

1. Planking

Een challenge die veelvuldig werd gedaan in dit decennium is planking. Het concept is simpel: je gaat op een plek liggen die daar niet per se voor bedoeld is, op je buik. Vervolgens maak je een foto en plaats je die op sociale media. Je gaat je toch afvragen of we destijds niet iets beters te doen hadden.

2. The Harlem Shake

Ook dansjes waren voor TikTok al een ding. Destijds had je namelijk de Harlem Shake. Een persoon staat in een verder normale situatie te dansen met de helm op. De mensen eromheen schenken er geen aandacht aan. En dan ineens een harde cut in het filmpje, en iedereen staat te swingen. Wat hadden we toch weinig nodig om het naar ons zin te hebben. Ook beroemdheden zoals Bert Visscher vermaakten zich hier prima mee.

3. The Russel (flosdans)

Voor The Harlem Shake heb je meerdere mensen nodig. Voor het dansje The Russel hoeft dat echter niet. In 2017 ging scholier Russel Horning viraal met zijn flosdans. Al gauw werd het dansje The Russel genoemd, en Russel werd The backpack kid. Het resultaat was dat opeens iedereen zijn dansje deed. De jongeman heeft er overigens wel 1,4 miljoen Instagram-volgers aan overgehouden. Niet verkeerd!

5. Mannequin Challenge

Na al die dansjes was men blijkbaar wel even klaar met bewegen. Nu werd overal letterlijk bij stilgestaan. Het was de bedoeling om zo stokstijf te staan als een etalagepop (mannequin), en dat leverde leuke plaatjes op. Eigenlijk een soort pauzeknop voor de wereld om je heen. Zou wel chill zijn als we dat in het leven ook af en toe konden doen.

6. Chubby Bunny Challenge

Soms denk je bij challenges: wat is hier nou het nut van? Bij de Chubby Bunny Challenge kan je die vraag stellen. Je stopt een spekje in je mond en zegt daarna "Chubby Bunny." Dit herhaal je net zo vaak totdat je niet meer verstaanbaar bent en je bijna moet kokhalzen. Wij kunnen wel iets leukers bedenken om te doen op een vrije middag.

7. Cinnamon Challenge

Ook de cinnamon challenge past thuis in het rijtje van: waarom in godsnaam? Voor deze challenge was het de bedoeling om een beetje kaneel te eten. Het resultaat was dan een droge mond. Hiervoor was maar een klein beetje nodig, maar sommige mensen gingen wel heel ver met de hoeveelheid.

Bonus: YOLO

Dit was een term die je veel voorbij hoorde komen: YOLO, oftewel You Only Live Once. Wanneer je twijfelde of iets wel een goed idee was, dan hoorde je steevast van je maatje: YOLO. Dan was jij overtuigd. Nu zijn het dan weer onze ouders die de term gebruiken. Ze denken dat ze hip zijn met een term uit 2012, ach, dan laten we hen maar even in die waan.

Nostalgie
  • YouTube, GloZell Green
  • YouTube