5 tv-series die jij vroeger samen met je ouders keek

Deze series keek je met je ouders, maar geef toe dat je ze toch wel een beetje leuk vond. Dan zap je weer langs een herhaling en kijk je de aflevering toch weer uit tot een einde. Niks mis mee toch?

Jaap Kooiman

1. Baantjer

Elke week loste De Cock samen met Vledder (met C-O-C-K) weer een moord op. De oplossing kwam altijd in het café, door dan wel niet een opmerking van barman Lowietje. Uiteindelijk kon dan de dader gepakt worden. Maar eerst nog wel even een kopje koffie van de sponsor bestellen.

2. Het kleine huis op de prairie

Deze serie speelde zich af eind 19e eeuw in het kleine plaatsje Walnut Grove in de staat Minnesota. Je volgt een aantal jaar een familie die in dit dorpje op een boerderij woont. Alles komt voorbij: liefde, adoptie en het boerenleven natuurlijk. Vooral als je van buiten de Randstad komt, herken je veel in deze serie.

3. Toen was geluk heel gewoon

Deze serie speelde zich ook in het verleden af, maar dan wat recenter. De serie speelde zich af in de jaren 50, 60 en 70 van de 20e eeuw. Hierin zien we de oliedomme oerconservatieve blaaskaak Jaap Kooiman, zijn moderne vrouw Nel en zijn onbetrouwbare buurman Simon Stokvis. Deze serie leerde je hoe je je vooral niet moet opstellen in de maatschappij. Door de tijdsbepaling kreeg je ook nog een lesje geschiedenis.

4. Medisch Centrum West

Dit was eigenlijk één van de eerste soaps op de Nederlandse televisie. Het was een serie die zich afspeelde in het ziekenhuis. Het belangrijkste waren echter de verhaallijnen van de medewerkers. Er gebeurde heel wat in dit ziekenhuis en de serie werd een ongekend succes. SBS 6 zal binnenkort zelfs een reboot op de buis brengen.

5. Oppassen!!!

In deze serie waren het twee opa’s die voor de kleinkinderen zorgen omdat de kinderen te druk waren met carrière maken. De ene opa was politiek gezien rechts en de ander links. Toch moesten ze met zijn allen weer komen opdraven voor de problemen en hachelijke situaties van de kinderen en kleinkinderen.

Films & Series
  • Wikipedia
  • YouTube
  • YouTube