Binnen no time je bed opmaken met de burritotruc!

Met deze truc heb jij in een handomdraai je bed opgemaakt.

bed

In je eentje je bed opmaken kan soms een flinke klus zijn, zeker wanneer je een dekbed hebt van misschien wel 2,40 meter breed.

Maar regelmatig in een fris en schoon bed duiken is natuurlijk heerlijk, vooral als slapen je hobby is. Gelukkig is opmaken met de zogeheten burritotruc een fluitje van een cent! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze techniek toepast, zodat je binnen no time je bed netjes hebt opgemaakt.

1. Verspreid je dekbedovertrek over je matras heen 

Haal je kussens tijdelijk van je bed af en begin door je dekbedovertrek binnenstebuiten op je matras te leggen. Trek hem helemaal strak zodat er geen plooien of vouwen ontstaan.

2.  Leg je dekbed op het overtrek 

Nadat je je laken over je matras hebt gelegd, leg je op dezelfde manier je dekbed hierop. Zorg ervoor dat de bovenrand van het dekbedovertrek gelijk loopt met de bovenrand van het dekbed en het matras: dit maakt het later gemakkelijker om het geheel strak op te rollen.

3. Rollen maar

Nu komt het leuke gedeelte: begin met het oprollen van het laken en het dekbedovertrek vanaf de bovenkant van het bed. Rol ze strak op, waarbij je ervoor zorgt dat alles stevig is opgevouwen. Je hebt nu een rol liggen aan het voeteneinde van je bed: de burrito!

via GIPHY

4. Stop de hoeken in

Stop je hand in de opening van de hoes en vouw de hoes over de burrito heen, via de bovenkant. Doe dit zowel in het midden als aan de linker- als rechterkant.

5. Rol de burrito weer uit

Nadat je klaar bent met stap 4, kun je de burrito weer uitrollen. En tada: het dekbed zit in de hoes!

 Supersnel je bed opmaken 

Benieuwd hoe dit er in het echt uitziet? In dit filmpje wordt de methode voorgedaan. Nu hoef je nooit meer te struggelen om je dekbed in de hoes te krijgen en heb je binnen één minuut je bed opgemaakt! Of de truc ook werkt bij een bed van 4 meter breed, hebben we nog niet getest ;-)

Gelukkig gaan bij ons de meeste bedden gewoon tot 1,80 meter.