R&R = back! Je kunt nu je oude Hyves-profiel terugvinden

Wil jij zien of je crush jou nog heeft teruggekrabbelt? Grijp je kans!1#!

hyves

Remember de dancing banana-emoji? Het is inmiddels al meer dan 11 jaar geleden sinds je die voor het laatst kon gebruiken op je Hyves-profiel. Voor wie nog altijd in onwetendheid heeft omdat je het antwoord van je crush op jouw poll nog niet hebt kunnen lezen: je kunt je oude Hyves-profiel weer opzoeken via deze handige website.

Toen Hyves in 2004 werd gelanceerd, groeide het al snel uit tot hét socialmediaplatform van Nederland. Het was een tijd waarin we uren spendeerden aan het personaliseren van onze profielen en het uitwisselen van krabbels met vrienden. Dus toen het platform in 2013 plotseling offline ging, was dat voor velen een grote schok (ook al verwaarloosde je je profiel waarschijnlijk al jaren). Feit bleef: alle moeite die we hadden gestoken in het creëren van onze prachtige pagina's leek plotseling te zijn verdwenen.

Wayback machine

Maar niet getreurd! Er bestaat een website die webpagina's archiveert, waardoor ze nog steeds te bekijken zijn nadat ze offline zijn gehaald. Zo zorg je er met een paar klikken voor dat je naar je oude Hyves-pagina kunt kijken en kunt genieten van dat heerlijke nostalgische gevoel.

Hoewel het alweer tien jaar geleden is dat Hyves van het toneel verdween, betekent dat niet dat je jouw pagina niet meer kunt terugvinden! Dankzij de Wayback Machine, een website die vrijwel alles op het internet archiveert, kun je jouw Hyves-profiel weer herontdekken. Best leuk, toch? Er is echter één kleine kanttekening: je moet je gebruikersnaam nog weten. Wij kunnen ons voorstellen dat je na tien jaar dus even flink in je geheugen moet graven. Weet je het weer? Typ dan simpelweg je gebruikersnaam gevolgd door .hyves.nl in de zoekbalk, en voilà, daar is je oude vertrouwde Hyves-pagina!

Hoewel het leuk kan zijn om je oude Hyves-profiel terug te vinden, kan het voor sommigen ook té confronterend zijn dat deze informatie nog over hun op het internet staat. Dan kun je overwegen om je Hyves-account definitief te laten verwijderen. Dus heb je nou – al dan niet als een boer met kiespijn – gelachen om jouw oude Hyves-pagina, maar wil je dat 'ie verder voor altijd verdwijnt? Geen paniek: er zijn genoeg maatregelen die je nog kunt treffen.