Stijlvolle en robuuste vloer? Kies dan voor woonbeton

Een woonbeton vloer brengt veel voordelen met zich mee.

coatingvloer

Gietvloeren zijn inmiddels wel bekend. Waar veel mensen dit type vloer tot jaren geleden met name geassocieerd hebben met bedrijfshallen, is dit tegenwoordig allang niet meer het geval. Sterker nog, we zien steeds vaker dat mensen kiezen voor een naadloze vloer in plaats van een houten of PVC vloer. Een van de trends die we de laatste tijd steeds meer zien opkomen, is woonbeton.

Het voordeel van een vloer van beton is dat deze naadloos zijn en dus ook veel minder onderhoud nodig hebben. Daarnaast geven ze een ruimte ook direct wat meer karakter, waardoor je interieur ook veel beter uitkomt. Wat we namelijk vaak zien, is dat er voor een redelijk eenvoudige vloer wordt gekozen en de aankleding wordt verzorgd door middel van accessoires, raambekleding en meubels. In de basis is dit ook de bedoeling, maar ook de vloer mag anno 2024 gezien worden als het aan ons ligt! Daarom willen we graag de voordelen van deze prachtige vloeren met je bespreken.

Verschillende soorten gietvloeren

Gietvloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Woonbeton is daar een van. Het grote voordeel aan een gietvloer, is dat het de warmte goed geleid en dus ook ideaal is in combinatie met vloerverwarming. Doordat gietvloer ontzettend goed geleid en daarmee ook isoleren, warmte de woning of een bedrijfshal gelijkmatig op. Dit heeft als voordeel dat je veel minder hoeft te stoken, wat uiteindelijk ook serieus geld scheelt. Gietvloeren worden opgebouwd in verschillende lagen. Kijken we naar een lavasteen gietvloer, dan bestaat deze voor het grootste deel uit natuurlijke materialen, waardoor ze niet alleen duurzaam zijn, maar ook krasbestendig zijn door het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt. Het is dus even afhankelijk van je budget en wensen, welk type vloer het beste bij je past.

Onderhoudsarme vloer

Wanneer je kiest voor een naadloze vloer, dan heeft dit als voordeel dat ze weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Doordat je geen naden en kieren hebt, kan vuil en andere rotzooi zich niet ophopen is een paar keer per week stofzuigen en dweilen vaak al meer dan voldoende. Dat is ook de reden dat veel bedrijven kiezen voor een betonvloer. Zo zijn betonvloeren niet alleen makkelijk te onderhouden, maar kunnen ze ook flink wat gewicht hebben. Vooral in een magazijn met tientallen stellingen en een aantal heftrucks is dat wel zo belangrijk.

Verkrijgbaar in allerlei kleuren

Waar de meeste gietvloeren en ook betonvloeren vaak grijs en dus ook saai waren, is dit tegenwoordig allang niet meer het geval. Zo zijn de vloeren in praktisch iedere kleur te verkrijgen en dus ook prima te matchen met de rest van je interieur of in het geval van een bedrijf, met de huisstijl van het bedrijf. Wat je zelfs nog kunt doen, is ervoor kiezen om het logo van het bedrijf in de vloer te laten gieten. Zo straal je bij binnenkomst net even dat beetje extra klasse uit richting je bezoekers. Hoe gaaf is dat? Daarbij komt ook dat het zorgt voor een stukje marketing, waarbij de inzet minimaal is.

Trends & Nieuws
  • Coatingvloer.nl