Ha! Italiaans restaurant geeft gratis wijn aan mensen die hun telefoon niet gebruiken

Weg met dat ding!

telefoon wijn

Even snel je crush appen tijdens het eten of door TikTok scrollen omdat je een ongemakkelijke stilte niet kunt hendelen? We doen het allemaal weleens wanneer we in een restaurant wat zitten te eten. Een Italiaans restaurant is gasten die continu op hun telefoon zitten zat, en heeft een handige deal bedacht.

Telefoon weg

De kans is groot dat ook jij weleens op je telefoon kijkt tijdens het eten. Verleidelijk, natuurlijk. Zeker wanneer je merkt dat er appjes binnenkomen. Heel gezellig is het alleen niet, zeker niet wanneer je uit eten bent. Al Condominio Restaurante Italiano in het Italiaanse Verona heeft er een oplossing voor bedacht. Gasten krijgen hier een gratis fles wijn als zij hun mobiel tijdens het eten in speciale lockers stoppen.

Gezelligheid

Angelo Lella, de eigenaar van het Italiaanse restaurant, wil op die manier gasten aanmoedigen om met elkaar te praten. Veel gezelliger dan scrollen op mobieltjes. “We wilden een restaurant openen dat anders is dan anderen”, vertelde hij daarover aan The Guardian. “We kozen voor dit format. Gasten kunnen ervoor kiezen om minder gebruik te maken van technologie terwijl ze van gezellige gesprekken genieten.”

Lekker wijnen

Het restaurant wil natuurlijk niemand dwingen om hun telefoon weg te stoppen. In het restaurant kun je zelf kiezen of je dit wel of niet wilt doen. Stop jij je telefoon bij binnenkomst in de speciale locker, die je zelf op slot kunt doen? Dan krijg je een gratis fles wijn als je het sleuteltje aan de ober laat zien. “Het is helemaal niet nodig om elke vijf seconden op je telefoon te kijken. Voor veel mensen is het als een drug. Op deze manier krijg je de kans om het niet te doen, maar om in plaats daarvan goede wijn te drinken."

Upcomnomnom
  • Kookfans
  • Adobe Stock