De 8 grootste irritaties in kledingwinkels

Shopaholic of niet: hier wordt echt niemand blij van.

irritaties kledingwinkels

Urenlang winkel in, winkel uit op zoek naar een nieuwe outfit: de een doet niets liever, de ander haat het met heel z'n hart. Maar of je nu een shopaholic bent of een winkelhater; déze irritaties in kledingwinkels herken je gegarandeerd.

1. Opdringerige verkopers

Misschien wel het allerirritantste aan kledingwinkels is de verkoper die je, nog voordat je ook maar een blik hebt kunnen werpen op de collectie, vraagt of 'ie je kan helpen. Bonuspunten als 'ie vervolgens je hele expeditie door de winkel over je schouder meekijkt en je daarmee het gevoel geeft dat je wel iets móet kopen. 'Ehh, doe die sokken dan maar'.

2. Het felle licht in de pashokjes

Natuurlijk is het fijn om je potentieel nieuwe outfit in goed licht te zien. Maar tot de ontdekking komen dat je meer cellulitis hebt dan je oudtante is minder plezierig. Waarom moet dat pashokjes licht zo ultra fel zijn?

3. Foundationvlekken

Niets is vervelender dan een leuk wit truitje zien hangen en dan een enorme, oranje foundationvlek op de kraag ontdekken. Bah.

4. Slecht sluitende gordijnen

Waarom is een raadsel, maar bijna alle pashokjes lijken gordijnen te hebben die net niet helemaal goed sluiten, waardoor de hele rij kan meegenieten van jouw verkleedsessie.

5. Maten die niet overeenkomen

Ongetwijfeld herkenbaar: je bent ervan overtuigd dat je maat 38 hebt, maar ineens pas je met geen mogelijkheid in een broek met maat 40. In een andere winkel past een 36 dan weer als gegoten. Waarom kunnen alle kledingwinkels niet gewoon één maatbepaling aanhouden?

6. Stinkende pashokjes

Als je dan eindelijk een paar leuke items hebt gevonden en daarmee, nog vermoeid van alle obstakels die je al hebt doorstaan, in het pashokje aankomt, duikt de volgende irritatie op: een zure zweetlucht die zich in het hokje verspreidt. Dat wordt dan maar passen op een tempo waar zelfs Max Verstappen jaloers op zou zijn.

7. Verwende krijsende kinderen

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, heb je vaak ook nog een stel verwende kinderen in de winkel die om de halve minuut naar hun moeder schreeuwen dat ze iets willen hebben. Jammer dat ze vaak te oud zijn om een ze een speen toe te spelen.

8. Een tegoedbon terugkrijgen in plaats van geld

De meeste kledingwinkels geven gewoon geld terug wanneer je iets retourneert, maar sommige zaken zijn zo zuur dat ze je een tegoedbon geven. Moet je wéér die hele winkel door.

De Leven
  • Adobe Stock