Wat kunnen we verwachten van Downton Abbey 3?

De derde Downton Abbey film is een feit, maar wat weten we tot nu toe? 

Wat kunnen we verwachten van Downton Abbey 3?

Fans van Downton Abbey kunnen het niet gemist hebben: er komt een derde film over de rijke aristocratische Crawley familie en hun staff. Maar wat kunnen we nu precies verwachten?

Na zes seizoenen en twee films waren wij nog lang niet klaar met Downton Abbey. En gelukkig, regisseur Simon Curtis en schrijver Julian Fellowes ook niet. Er komt een derde Downton Abbey film!

via GIPHY

En dat is leuk, maar we willen details. Wie, wat, waar?

via GIPHY

Wie keren terug?

Een Downton Abbey film is wat ons betreft bij voorbaat al een succes als de gehele cast terugkeert. En we hebben geluk, want uit een persbericht blijkt dat er veel bekende gezichten te zien zijn in de nieuwe film. Deze namen keren terug:

Hugh Bonneville

Als Robert Crawley, Earl of Grantham.

via GIPHY

Elizabeth McGovern

Als Cora Crawley, Countess of Grantham.

via GIPHY

Michelle Dockery

Als Lady Mary Crawley.

via GIPHY

Laura Carmichael en Harry Hadden-Paton

Als Lady Edith Crawley en Bertie Pelham.

via GIPHY

Brendan Coyle en Joanne Froggatt

Als John Bates en Anna Bates.

via GIPHY

Michael Fox en Sophie McShera

Als Andy en Daisy.

via GIPHY

Jim Carter en Phyllis Logan

Als Charles Carson en Mrs. Hughes.

via GIPHY

En daar blijft het niet bij. Ook Robert James-Collier (Thomas Barrow), Allen Leech (Tom Branson), Penelope Wilton (Isobel Crawley), Lesley Nicol (Mrs. Patmore), Raquel Cassidy (Baxter), Kevin Doyle (Joseph Molesley) en Douglas Reith (Lord Merton) keren terug!

via GIPHY

Helaas zijn er ook een aantal namen die we hoopten terug te zien die niet op de lijst stonden. Publieksfavoriet Dame Maggie Smith (in de serie Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham) gaan we zeker missen.

via GIPHY

En ook deze acteurs lijken niet terug te keren: David Robb (Dr. Clarkson), Lily James (Lady Rose MacClare) en Samantha Bond (Lady Rosamund Painswick).

via GIPHY

Nieuwe gezichten

Hoewel bepaalde favorieten helaas niet terugkeren, verwelkomt de nieuwe film wel een aantal nieuwe karakters. Zo maken we kennis met Harold Levinson (gespeeld door Paul Giamatti) als de broer van Cora Grantham. En oké, we zagen hem al in één aflevering van de serie, maar echt veel hadden we daarmee nog niet van hem gezien. Andere acteurs die hun opwachting gaan maken zijn Dominic West, Joely Richardson, Allesandro Nivola, Simon Russell Beale en Arthy Froushan.

via GIPHY

Wanneer kunnen we de film verwachten?

Helaas, we weten nog niet wanneer we de film kunnen verwachten. Wél gebeurt er achter de schermen heel veel. Zo is de derde film al in productie. "Het voelt fantastisch, het is heel emotioneel. Het is fantastisch om allemaal weer samen te zijn", vertelde Michelle Dockery (Lady Mary) over het weerzien van de gehele cast. "Je komt weer samen en het lijkt alsof er helemaal geen tijd verstreken is."

Films & Series
  • Marie Claire, Focus Features
  • Downton Abbey