Check, check, dubbelcheck: dit zijn de sokkentrends van 2024

Fashion-held op sokken!

sokken

Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of er zijn trends van te vinden. Zoals je waarschijnlijk wel weet, heb je ieder jaar nieuwe trends op het gebied van mode. Jaarlijks zijn er nieuwe stijlen te vinden voor broeken, shirts en truien. Maar: hoe zit het eigenlijk met sokken? Daar heb je misschien nog nooit over nagedacht.

Neem je echter een kijkje in het aanbod van sokken.nl dan zien we dat er heel wat verschillende soorten sokken te verkrijgen zijn. En ja hoor: daar zitten heel wat leuke trends tussen! In dit artikel vertellen we je graag meer over de sokkentrends van 2024. Wie weet zit er ook iets voor jou bij.

Witte sportsokken van hippe merken blijven modieus

Een van de meest opvallende trends op het gebied van sokken voor dit jaar is die van de witte sportsok. Vandaag de dag is de sportschool zeker niet de enige plek waar we witte sportsokken dragen. Ze zijn sinds enkele jaren namelijk hét item om je outfit mee af te maken. Kijk maar eens om je heen op straat en het zal je al gauw opvallen dat de witte sportsok overal is.

Je draagt dit soort sokken bij verschillende looks, maar logischerwijs passen de sokken het beste bij een paar sportschoenen zoals witte vintage sneakers. Stiekem staan ze ook te gek bij een paar nettere schoenen, zoals loafers of veterschoenen. Vraag je je af voor welke witte sportsokken je moet gaan? Kies voor een tof merk zoals sokken van Puma of New Balance. Daar scoor je sowieso mee.

Duurzaamheid is ook terug te zien in sokkentrends

Naast witte sportsokken zien we nog andere te gekke trends terug. Een van de dingen die je in ieder geval moet weten, is dat mode alsmaar vaker in het teken van duurzaamheid staat. Dat zien we ook in het geval van sokken. Nu steeds meer mensen in Nederland (en daarbuiten) duurzamer willen leven om zo een steentje bij te dragen aan een betere wereld kiezen ze vaker voor duurzame fashion.

In 2024 zien we dan ook een toenemende verschuiving naar eco-vriendelijke sokken die bijvoorbeeld gemaakt zijn van herbruikbare materialen zonder in te boeten op stijl, comfort of looks. Een prettig en duurzaam materiaal voor sokken is bijvoorbeeld (biologisch) katoen. Deze stof is licht, ademend en gemakkelijk te onderhouden. Ook sokken van bamboe en gerecycled polyester is een goede keuze.

Natuurlijke tinten als rustige kleur voor je sokken

Zijn witte sokken toch niets voor jou, maar wil je wel gaan voor een paar fijne sokken die er ook nog eens mooi uitzien? In dat geval zijn sokken met aardse tinten misschien iets voor jou. Denk aan verschillende natuurlijke kleuren zoals beige, bruin, terracotta en olijfgroen. Deze kleuren zien we niet alleen terug aan je voeten, maar ook bij andere kledingstukken zoals vesten, truien en shirts. Je kunt dus lekker beginnen met matchen!

Wat misschien leuk is om te weten, is dat we aardse tinten ook in de interieurtrends van 2024 zien. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat deze kleuren ons rust geven. Felle kleuren en prints zijn natuurlijk hartstikke leuk en vrolijk, maar kunnen al gauw zorgen voor de nodige overprikkeling. Met aardse tinten heb je dat niet zo snel, terwijl je wel alsnog voor kleur in je outfit gaat. Deze kleuren zijn zowel bij herensokken als bij damessokken te zien dit jaar.

Pantykousen en doorschijnende sokken voor dames

Een trend die speciaal voor dames is weggelegd deze zomer (of voor avontuurlijke mannen) is de trend van de pantykousen. Pantykousen zijn eigenlijk altijd wel te koop, maar zijn niet elk jaar even trendy. In 2024 kunnen we echt niet meer zonde! Dat heeft te maken met het feit dat ze hartstikke hip zijn én dat ze comfortabel zitten. Daarbij maken ze je look in ieder seizoen af: of het nou lente of herfst is. Je weet zeker dat je enkels lekker warm zijn.

Een van de grootste voordelen van pantykousen is dat ze iedere look net iets eleganter maken. Dat komt door de subtiele glans en de delicate textuur van dit soort kousen. Het maakt hierbij niet uit of je ze draagt onder een broek, een rok of een jurk. Door de veelzijdigheid zijn ze perfect voor zowel formele als informele gelegenheden. Dat geldt ook voor de laatste trend: doorschijnende sokken met of zonder print. Hoe leuk is dat? Voor welke stijl sokken ga jij dit jaar? Kies je voor de witte sportsokken of ga je liever voor de duurzame sokken?

De Leven
  • Pexels, Ketut Subiyanto