12 cadeautips voor die vriend(in) die áltijd skeer is

Want we kennen er allemaal wel één.

Ledlampen

We kennen allemaal die ene vriend(in) die nagenoeg altijd krap bij kas zit. Maar maak je geen zorgen, we hebben je gedekt met deze 10 budgetvriendelijke cadeautips die zelfs je meest skere vriend(in) zullen laten glimlachen.

1. Een lege spaarpot

Wat is er nu een betere herinnering aan hun financiële situatie dan een lege spaarpot? Het is een subtiele manier om te zeggen: "Hé, ik weet dat je geldproblemen hebt, maar hé, het leven is ook een grap."

2. Een DIY-reparatieset

Voor die vriend(in) die altijd iets kapot heeft, geef ze een DIY-reparatieset. Het kan van alles zijn, van duct tape en 2-secondelijm tot een simpele set gereedschap. Wie weet, misschien repareren ze hun financiën terwijl ze bezig zijn met het repareren van hun kapotte spullen.

3. Een reeks goedkope kruiden 

Want smaakvol eten hoeft niet duur te zijn! Kies een paar goedkope kruiden en doe alsof je hun innerlijke chef-kok probeert te bevrijden. Plus, het zal hun diepvriespizza's een beetje minder saai maken.

4. Een inspirerend zelfhulpboek

Niets zegt "ik geloof in je" zoals een zelfhulpboek met een titel als "Hoe word je rijk zonder geld uit te geven" of "De magie van leven onder het bestaansminimum". Wie weet, misschien veranderen ze wel in de volgende financiële goeroe.

5. Een abonnement op een gratis streamingdienst 

Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er geld voor het steeds duurder wordende Netflix, Videoland of Prime? Geef ze een abonnement op een gratis streamingdienst en laat ze genieten van de wonderen van openbare domein-films en YouTube-video's zonder advertenties. Je kan bij alle grote supermarkten of cadeauwinkeltjes, cadeaukaarten kopen voor streamingdiensten.

6. Een setje tweedehands kleding

Vintage is in, toch? Ga op zoek naar een paar hippe tweedehands kledingstukken en doe alsof je ze een designercollectie cadeau doet. Het zal hun stijl een beetje opvrolijken en hun bankrekening niet te veel belasten. Is jouw vriend(in) fel tegen tweedehands? Geef dan iets van Zeeman. Daar hebben ze een speciale collectie die SKEER heet. Het is nog hip ook!

7. LED-lampen  

Eigenlijk is het een no-brainer om led-lampen te geven. Had je nog niet aan gedacht hè? Iemand die altijd skeer is, gaat z’n halogeenlampen of gloeilampen niet vervangen door LED. Hoewel je vaak voor slechts een paar tientjes je hele huis van LED-lampen voorziet, levert het aan stroomverbruik dusdanig veel besparing op, dat LED-lampen vaak na 1 of 2 jaar alweer zijn terugverdiend. En ze gaan gerust 10 tot 20 jaar mee. Je moet alleen even uitdokteren of jouw skere vriend(in) e27 of e14 LED-lampen nodig heeft. Als je dit eenmaal weet, is dit hét ideale cadeau voor iemand die weinig te makken heeft.

8. Een doos met goedkope wijn

Want wie heeft er geld voor champagne? Een doos met goedkope wijn is het perfecte cadeau voor die vriend(in) die wel een drankje kan gebruiken om de financiële stress weg te spoelen.

9. Een roll of the dice 

Laat het lot beslissen! Geef ze een dobbelsteen en laat ze hun financiële toekomst in handen van het universum leggen. Wie weet, misschien winnen ze wel de loterij (maar waarschijnlijk niet).

10. Een coupon voor een gratis knuffel 

Want soms is een goede knuffel alles wat je nodig hebt. Geef ze een coupon voor een gratis knuffel en laat ze weten dat je er altijd voor ze bent, zelfs als je bankrekening dat niet is.

11. Sokken of ondergoed 

Wie skeer is, vindt dit pijnlijke uitgaven, reken daar maar op. Want hoewel we allemaal dagelijks sokken en ondergoed nodig hebben, ziet niemand het. En wie skeer is, geeft zijn geld liever uit aan zichtbare kleding zoals een tof t-shirtje of blitse nieuwe sneakers.

12. Een dosis cynische humor 

Last but not least, geef ze een dosis cynische humor om de pijn van hun bankrekening te verzachten. Stuur ze een grappige meme of een sarcastische opmerking en laat ze weten dat ze niet alleen zijn in hun financiële ellende. Want vergeet niet: in the end is het niet fijn om in geldnood te zitten. Nooit en voor niemand!

Met deze cadeautips kun je je skere vriend(in) laten zien dat je om ze geeft, zelfs als je portemonnee dat niet doet. Lachen is nog steeds gratis, toch?

De Leven
  • Pixabay