Zo bereid jij je voor op het nieuwe schooljaar

Er zijn een heleboel dingen om op te letten zodat je voorbereid aan het schooljaar begint.

Zo bereid jij je voor op het nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar is in zicht en dat betekent dat er een heleboel dingen zijn waar je aan moet denken. Niet alleen heb je misschien een nieuwe tas nodig, maar ook kan het tijd zijn om uit te kijken naar een andere fiets. Daarnaast is het van groot belang om je mentaal voor te bereiden, vooral als je kind van de basisschool naar de middelbare school gaat.

Een nieuwe tas

Een nieuwe schooltas is vaak één van de belangrijkste dingen voor het nieuwe schooljaar. Niet alleen biedt een nieuwe tas voldoende ruimte voor al je boeken en schriften, maar voorkomt het vaak ook rugklachten. Vooral wanneer je met een flinke stapel boeken naar school moet fietsen, is een goede tas bestellen bij Travelbags van een gerenommeerd merk wel verstandig. Kies voor een tas die niet alleen praktisch is, maar ook mooi genoeg is om bij je outfit te passen. Ga voor een rugzak of een schoudertas, afhankelijk van wat het beste bij jou past. Vergeet niet om rekening te houden met het gewicht van de tas en ruimte voor een laptop als dat nodig is.

Met de fiets naar school

Als je kind elke dag naar school fietst, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de fiets veilig is. Het is nogal een verschil of ze naar de basisschool op de hoek moeten fietsen of . Ga na of de fiets nog steeds veilig is om mee te rijden. Controleer de bandenspanning, remmen en verlichting. Is de fiets te klein geworden of wil je een upgrade? Overweeg dan om een nieuwe fiets te kopen. Zorg er altijd voor dat de fiets is uitgerust met goede sloten om diefstal te voorkomen.

Mentale voorbereiding

De overstap van de basisschool naar de middelbare school kan een grote verandering zijn voor een kind. Het is belangrijk om je kind mentaal voor te bereiden op deze nieuwe fase in hun leven. Praat met je kind over hun verwachtingen en vooral ook over de eventuele angsten die ze kunnen hebben. Leg uit dat het normaal is om zich een beetje zenuwachtig te voelen, maar dat de middelbare school ook veel leuke nieuwe ervaringen met zich meebrengt. Moedig je kind aan om nieuwe vrienden te maken en ook vooral mee te doen met de rest, zodat ze sneller contact leggen.

Praktische tips voor het nieuwe schooljaar 

Naast het regelen van een nieuwe tas en fiets, zijn er nog een aantal andere praktische zaken waar je aan moet denken:

  • Maak een overzichtelijke planning voor huiswerk en toetsen
  • Zorg voor voldoende schrijfwaren en andere benodigdheden
  • Schaf een goede agenda of planner aan om je afspraken en deadlines bij te houden
  • Regel op tijd een kluisje op school, zodat je je spullen veilig kunt opbergen

Klaar voor een succesvol nieuw schooljaar

Met deze tips ben je goed voorbereid op het nieuwe schooljaar. Zorg voor een praktische en mooie nieuwe tas, controleer of je fiets nog goed genoeg is en neem de tijd om je kind mentaal voor te bereiden op de stap naar de middelbare school. Vergeet ook niet om alle andere praktische zaken op tijd te regelen, zodat je een succesvol en vooral ook plezierig schooljaar tegemoet gaat.