15 originele ideeën voor een housewarming-cadeautjes 

Nieuw huis, nieuw leven!

15 originele ideeën voor een housewarming-cadeautjes 

Je vrienden of familie hebben de sleutel van hun droompaleis gekregen en jij mag meevieren met een housewarming-cadeautje. Leuk, maar wat geef je nou in hemelsnaam? De standaard kaarsenhouder of bloemetjesplant is wel een beetje cliché, toch? Wees creatief en ga voor een cadeau dat echt origineel is en waar ze nog lang plezier van zullen hebben.

1. Plantenparadijs

Ben je op zoek naar een cadeau dat zowel leuk als praktisch is? Ga dan voor een plantenpakket. Kies verschillende trendy kamerplanten in mooie potten, of maak een DIY-plantenhanger met macramé. Vergeet er geen plantenvoeding bij te doen, zo houden ze hun frisse looks extra lang.

2. Gezellige borrel

Verras de nieuwe bewoners met een borrelpakket. Vul een mooie mand met lekkere hapjes, zoals kazen, worstjes, tapas of mediterrane lekkernijen. Vergeet er geen fles wijn of speciaalbier bij te doen, en maak het compleet met leuke servetten en rietjes.

3. Slaap zacht

Geef het cadeau van ultieme nachtrust met een luxe kussenset. Kies voor kussens van verschillende hoogtes en materialen, zodat ze altijd de perfecte ondersteuning vinden. Extra leuk: laat de kussenslopen bedrukken met een grappige tekst of foto.

4. De volgende stap

Heb je een stelletje in je vriendengroep die samen een huis gekocht hebben, waarvan je verwacht dat ze binnenkort meteen gaan werken aan hun ‘volgende stap’ in het leven… kinderen? Koop dan een setje ovulatietesten voor ze. Eén ding is zeker: jij hebt het meest originele cadeau op deze housewarming, en het is niet eens duur!

5. Keukenprins(es) gezocht

Help de keukenprins(es) in spé op weg met een kookworkshop. Samen met een professionele kok leren ze de kneepjes van het vak, en komen ze thuis met recepten en inspiratie om hun nieuwe keuken te voorzien van heerlijke gerechten.

6. DIY date night

Creëer romantische avonden voor de tortelduifjes met een DIY date night pakket. Stop er leuke creatieve activiteiten in, zoals een schilderworkshop, knutselproject of een pizzabakcursus. Zo beleven ze samen onvergetelijke momenten in hun nieuwe thuis.

7. Ontspannende avond

Help de stress van de verhuizing te vergeten met een wellnesspakket. Vul een mand met heerlijke badproducten, geurkaarsen, zachte handdoeken en een ontspannend boek. Zo kunnen ze in alle rust genieten van een welverdiende spa-avond thuis.

8. Groene vingers gezocht

Geef ze de tools om hun eigen groene oase te creëren met een starterstuinpakket. Kies zaden of kleine plantjes van verschillende groenten, kruiden of bloemen. Voeg er potgrond, potjes en tuinhandschoenen bij, en klaar is het!

9. Spelletjesavond

Voorspel gezellige spelletjesavonden met een bordspellenpakket. Kies een mix van klassieke spellen en nieuwe hits, zodat er voor ieder wat wils is. Vergeet er geen lekkere snacks en drankjes bij te doen voor een complete spelletjesavond-ervaring.

10. Kunst aan de muur

Maak hun nieuwe huis een stuk persoonlijker met een gepersonaliseerd kunstwerk. Laat een lokale kunstenaar een schilderij of tekening maken met hun favoriete quote, een afbeelding van hun huisdier of een andere speciale betekenis.

11. Ontdek de buurt

Help ze de omgeving te verkennen met een waardebon voor een lokale activiteit. Denk aan een diner in een leuk restaurant, tickets voor een concert of theatervoorstelling, of een wijnproeverij bij een lokale wijngaard.

12. Gezellige sfeer

Zorg voor een sfeervolle ambiance met een lichtpakket. Kies verschillende soorten lampen, zoals dimbare wandlampen, sfeervolle tafellampen en waxinelichtjeshouders. Zo creëren ze in elke kamer de perfecte sfeer.

13. Praktische poetsmiddelen

Maak schoonmaken een stuk leuker met een schoonmaakpakket met een twist. Vul een mand met ecologische schoonmaakmiddelen, grappige schoonmaakdoekjes en een bluetooth speaker voor tijdens het poetsen.

14. Organiseer je spullen

Help ze hun spullen netjes opbergen met een set mooie opbergmanden. Kies manden in verschillende formaten en materialen, zodat ze alles netjes kunnen organiseren. Extra leuk: label de manden met een handgeschreven tekstje.

15. Gezellige hangplek

Creëer een comfortabele hangplek met een zitzak. Kies een zitzak in een trendy kleur.