Bescherm jezelf: de onmisbare voordelen van rechtsbijstand

Iedereen kan te maken krijgen met een juridisch probleem. Daarom is het wel zo fijn om te weten dat je snel rechtshulp kunt krijgen.

Bescherm jezelf: de onmisbare voordelen van rechtsbijstand

Je denkt er misschien niet zo snel over na. Maar een juridisch probleem kan binnen de kortste keren ontstaan. Denk daarbij aan een situatie met je werkgever, de buren of een bepaald geval dat zich voordoet in het verkeer. Dan is het wel zo fijn om te weten dat je snel rechtshulp kunt krijgen. Hier ben je altijd zeker van met een rechtsbijstandverzekering, die je in een paar stappen af hebt gesloten. Is je interesse gewekt? En kom je er graag wat meer over te weten? In dit blog kom je er meer over te weten.

Kies voor een rechtsbijstandverzekering voor verkeer & voertuigen 

Een van de meest geliefde vormen van rechtsbijstandverzekering? Dat is het afsluiten van een verzekering voor verkeer & voertuigen. Want heb je dit eenmaal afgesloten? Je ontvangt in dat geval rechtshulp bij het verhalen van (letsel)schade in het verkeer. Dit is geldig als je rijdt, loopt, fietst of vaart. Maar je krijgt ook de nodige hulp bij conflicten over koop, verkoop, lease en reparatie van je voertuig. Je hebt geen losse rechtshulpdekking meer nodig bij je autoverzekering en de aankoop van motorrijtuigen kun je uit de dekking halen.

Kies voor een rechtsbijstandverzekering voor consument, koop & wonen

Daarnaast heb je ook de keuze om een rechtsbijstandverzekering voor consument, koop & wonen af te sluiten. Je ontvangt in dat geval hulp bij het verhalen van (letsel)schade buiten het verkeer. Maar je kunt ook denken aan het ontvangen van:

  • Hulp bij conflicten over aankopen van diensten of producten
  • Hulp bij problemen met aankopen via bijvoorbeeld Marktplaats
  • Rechtshulp bij conflicten over je woning
  • Hulp bij besluiten van de overheid over je woonomgeving

Je leest het dus goed. Het gaat om tal van situaties in het dagelijks leven die erg snel aan bod kunnen komen. Het is dan wel een erg prettige gedachte dat er een specialist voor je beschikbaar is die je snel en goed kan helpen. Daarom is het ook meer dan logisch dat veel consumenten voor deze optie gaan.

Kies voor een combinatie van een aantal dekkingen voor maximale zekerheid

Wil je er maar al te graag zeker van zijn dat de rechtshulp bij jou goed is geregeld? In dat geval is het zeker het overwegen waard om te gaan voor een combinatie van een aantal dekkingen. Je ontvangt 50% korting op de basisdekking Verkeer & Voertuigen. En krijg je te maken met een vervelende situatie? In dat geval ontvang je snel juridische hulp in de meeste situaties.Je bent verzekerd voor alle dekkingen van de basisdekkingen Verkeer & Voertuigen en Consument, Koop & Wonen. En dat zorgt voor een hoop zekerheid en duidelijkheid.

Je kunt een rechtsbijstandverzekering nog meer naar wens verder samenstellen

Op het moment dat je een basisverzekering af hebt gesloten, kun je ervoor kiezen om deze nog verder aan te vullen, bijvoorbeeld met een  rechtsbijstandverzekering familierecht. Er zijn namelijk verschillende aanvullende dekkingen, waardoor je zeker bent van extra juridische hulp. Een aantal opties waar je uit kunt kiezen, zijn:

  • Werk & Salaris
  • Belasting & Vermogen
  • Familie, Relatie & Erfenis
  • Uitkeringen, Toeslagen & Pensioen
  • Extra onroerende zaken

Tal van dingen zijn inbegrepen bij een rechtsbijstandverzekering 

Heb je eenmaal een rechtbijstandverzekering van Univé afgesloten? Dan zijn er tal van dingen inbegrepen. Je kunt daarbij denken aan kosten voor rechtshulp door onze gespecialiseerde juristen en juridisch advies in begrijpelijke taal, ook als je (nog) geen conflict hebt. Maar ook rechtshulp bij het verhalen van (letsel)schade op de tegenpartij en het laten controleren van belangrijke documenten door een ervaren jurist zijn altijd inbegrepen. Zo kom je in de loop van de tijd nooit voor gekke verrassingen te staan en je weet precies waar je aan toe bent. 

De Leven
  • Pexels