7 Helse herkenbare dingen die iedereen die weleens langer op reis is meemaakte

Reizen is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms...

reizen

1) Je hebt oog in oog gestaan met een heel eng beest*

Of het nou een spin was of een beer, ergens op reis schrok je je ineens helemaal de tyfus omdat een medebewoner van de planeet aarde het nodig vond om opeens heel dicht bij jou in de buurt te vertoeven. Tsja, de flora en fauna is buiten Nederland nou allemaal net wat spannender. Daar doe je het uiteindelijk ook voor. Maar allemachtig, wat zijn sommige beesten raar/eng/groot!  

* Muggen die je helemaal lek prikken tellen hier even niet mee, maar zijn natuurlijk wel - letterlijk - bloedirritant.  

2) Je hebt een angst overwonnen (of bent er in ieder geval mee geconfronteerd) 

Dat kan over puntje 1 gaan - dat je bij thuiskomst opeens theekransjes hield met onze gezellige Nederlandse ienieminispinnen. Maar misschien stond je ook wel in de diepste afgrond ooit te kijken vanaf een smal bergpaadje terwijl je eigenlijk als de dood bent voor hoogtes. Of wie weet hing je plotseling aan een elastiek te bungelen terwijl je dat nooit van jezelf had gedacht. Of... tsja, vul zelf maar in. Reizen is living on the edge.

3) Je hebt je een pakezel gevoeld

Er is een moment geweest - waarschijnlijk zelfs meer - dat je met je hele hebben en houwen door de stad, of juist door een of ander onherbergzaam gebied, sjouwde. Niet. Leuk. 

4) Je hebt met een kater des doods een kutreis moeten doorstaan

Over niet leuk gesproken. Op reis drink je natuurlijk ook gezellig wat, bijvoorbeeld met nieuwe mensen die je leert kennen. Soms loopt dat een beetje uit de hand en dat is heel toevallig vaak net de dag voordat er een reisdag op het programma staat. Waarom doe je jezelf dit toch weer aan?! Leer je het dan nooit?! (NEE!)

5) Je hebt het idioot warm gehad (tenzij je in IJsland was, dan waarschijnlijk koud) 

Je wist niet dat je zo kon zweten als jij hebt  gedaan. Met het zweet dat van jou afkwam had je een hele Dode Zee aan zout water kunnen vullen. Wat kan het idioot warm zijn zeg! (En als je dus in IJsland of een ander koud land was, dan kun je bovenstaand op die manier lezen, en dat van die Dode Zee dan als 'zo koud dat er rayonhoofden bij elkaar kwamen om de Elfstedentocht op jouw lijf te schaatsen' ofzo..)

6) Je hebt iets ongelooflijks smerigs gegeten

Lekker iets onbekends bestellen en na de eerste hap kokhalzend de boel binnen proberen te houden omdat je ook niet onbeleefd wil zijn. Blijken het achteraf ook nog eens gefrituurde apenballen te zijn ofzoiets. 

7) Je hebt op een andere manier met de consequenties van eten te maken gehad...

Ehh, ja, dat eten is niet alleen voor je smaakpapillen even wennen, maar ook voor je darmstelstel. Daar houden we het maar even bij...

Maar toch is reizen natuurlijk helemaal te gek. Doe inspiratie op voor je volgende reis uit Lonely Planet Magazine. Met deze speciale Black Friday-actie krijg je 'm 6x voor maar 20 euro in de bus!  Dat is nog goedkoper dan een heel dozijn gefrituurde apenballetjes...