Hoe je bidons kunt laten bedrukken voor je evenementen

Ga je maar al te graag aan de slag met het laten bedrukken van bidons voor je evenementen? Dit is een effectieve manier om je merk te promoten. 

bidons

Bidons zijn een praktisch geschenk om aan te bieden aan deelnemers. Bedrukte bidons zijn populair op onder meer:

  • Sportevenementen
  • Beurzen
  • Bedrijfsevenementen

Waarom veel bedrijven hier maar al te graag voor kiezen? De bidons zijn duurzaam, herbruikbaar en zichtbaar. Om bidons te laten bedrukken, begin je met het kiezen van het type bidon dat past bij je evenement en doelgroep. Je kunt kiezen uit verschillende materialen. Denk daarbij aan kunststof, aluminium of roestvrij staal. Maar je hebt ook de keuze uit diverse maten en kleuren. Dit zorgt ervoor dat je een bidon kunt selecteren die perfect aansluit bij de stijl van je evenement.

Denk goed na over het ontwerp van de bidon

De volgende stap? Dat is het ontwerp dat op de bidon wordt bedrukt. Je kunt je logo, slogan of een specifieke boodschap laten plaatsen, bijvoorbeeld als je de keuze maakt voor een dopper bedrukken. Denk hierbij aan opvallende kleuren en een strak design. Want op deze manier zien de bidons er professioneel en aantrekkelijk uit. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van het bedrukbare oppervlak. Maar ook hoe je ontwerp daar het beste op past. Veel bedrijven die bedrukking aanbieden, hebben handige online tools. En hiermee kun je een preview van je ontwerp zien. En dit zorgt ervoor dat het eindresultaat er precies zo uitziet als je wilt.

Let altijd op de productiemogelijkheden en levertijden

Ga je aan de slag met het kiezen van een leverancier? In dat geval is het belangrijk om te kijken naar de productiemogelijkheden en levertijden. Sommige leveranciers bieden snelle levertijden voor last-minute bestellingen voor bidons bedrukken. Anderen hebben mogelijk langer nodig. Dit is vaak afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp. Maar ook het aantal bidons dat je nodig hebt. Vaak bieden veel bedrijven kortingen bij grotere oplages. En dat kan handig zijn als je een groot evenement organiseert. Het is slim om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers. Dit om de prijzen en mogelijkheden te vergelijken.

Je gaat voor langdurige naamsbekendheid

Het bedrukken van bidons is niet alleen een leuke toevoeging aan je evenement. Het zorgt ook voor langdurige naamsbekendheid. Bidons worden vaak hergebruikt door de ontvangers. Hierdoor komt je merk telkens opnieuw onder de aandacht. Kies je ervoor om bidons te bedrukken voor je evenement? Dan creëer je niet alleen een waardevol aandenken voor de deelnemers. Je versterkt ook de zichtbaarheid van je merk op een duurzame en praktische manier.

De Leven
  • Pexels