7 Voornemens die iedereen zou moeten hebben

Omdat we zeker weten dat jij tot nu toe nog geen hol hebt gedaan met je goede voornemens, hebben we nieuwe bedacht. Voornemens die iedereen zou moeten hebben. Gewoon omdat ze zo goed zijn dat je je er echt aan wílt houden.

schoulderklopje

1) UITSLAPEN

via GIPHY

Oké, deze zag je aankomen, maar je weet dat je het wilt. Zo lastig alleen, want je hebt jezelf voorgenomen om braaf te gaan sporten. Niet perse omdat je er nou zo veel zin in hebt om te ontwaken bij de geur van zweetvoeten en de klotsende oksels van je groepsgenoten, maar omdat het zo hoort. Doe de volgende keer gewoon niet. Burrito jezelf in je dekbed tot JIJ er klaar voor bent om uit je bed te komen. Als dat toevallig om 14:00 is, is dat zo.

2) Kijk alle Disney Pixar films die Disney+ te bieden heeft

via GIPHY

Wat is er inspirerender dan een goede Pixar film. Je lacht, je huilt, je weet van te voren al dat je een topavond zult hebben. 

3) Zeg: voor het einde van het jaar heb ik die biologische kerst-sieradenlijn

via GIPHY

Of wat je dan ook maar voor je uitschuift. Maak er nu een concreet doel van. Werkt lekker motiverend enzo. 

4) Val NIET af

via GIPHY

Wie gaat er nou bitterballen, aardappelkroketten en pizza omruilen voor salades en shakes, of wat het ook maar is dat je moet eten. Sporten is trouwens ook zonde van je tijd als er een tiental Pixar films op je ligt te wachten en hoe word je geacht dit jaar te overleven zonder alcohol? Dacht het mooi niet. 

5) Bestel buiten je comfort zone

via GIPHY

Buiten je comfort zone? Dit klinkt eng, maar we bedoelen gewoon Thuisbezorgd hè? Je comfort zone is die pizza op een brakke zondagmiddag van een tent waarvan je eigenlijk niet precies weet waar 'ie zit. Probeer de volgende keer eens zo'n falafeltent of een pizza, maar van een andere zaak. Je horizon verbreden, dat soort dingen. Kun je gewoon klein mee beginnen. 

6) Plan extra vrije dagen in na dat festival als 'ie doorgaat

via GIPHY

Ieder jaar hetzelfde. Aan een festival ben je al snel zo drie of vier vakantiedagen kwijt, dus je houdt jezelf voor dat je de dag na thuiskomst best weer aan het werk kunt. Doe je die laatste dag gewoon een beetje rustig aan. Gaat niet gebeuren, natuurlijk. Dus doe jezelf een plezier en gun jezelf minstens een dag of twee om terug op aarde te komen. 

7) Geef ook een beetje (veel) liefde aan jezelf

via GIPHY

Dat mag namelijk gewoon. Sterker nog, begin er nu mee. Je verdient het ook. Zet jezelf op de eerste plek, al die dingen. En nogmaals, doe het zo snel mogelijk. Dan kunnen wij stoppen met dit artikel voordat we iets verzinnen dat rechtstreeks de schappen van de Xenos in kan op een rustiek houten bordje.