9 Filmsterren die, net als Johnny Depp, stiekem óók muziek maken (spoiler: de acteur uit Atypical zit in een Death Metal band)

Huh? Johnny Depp op Lowlands? Yep! Maar hij is niet de enige filmster die ook naam voor zichzelf maakt in de muziekwereld. Ook deze acteurs en actrices eten graag van twee creatieve walletjes…

hollywood vampires

1) Johnny Depp dus, met zijn Hollywood Vampires

De naam Hollywood Vampires op de affiche van Lowlands 2020 zei niet iedereen gelijk iets. Pas toen bleek dat dit de band van Johnny Depp was, gingen er belletjes rinkelen. Wat 'ie dan doet? Nou zingen, beetje gitaar spelen... Johnny Depp is trouwens niet de enige bekende naam in deze band. Hij richtte de band op samen met irl-vampier Alice Cooper en Joe Perry van Aerosmith. Tijdens live optredens doet ook Duff McKegan van Guns ’n Roses geregeld een showtje mee. 

2) Ryan Gosling - Dead Man's Bones

Dead Man’s Bones is een rock duo bestaande uit acteur Ryan Gosling (The Notebook, La La Land)) en zijn vriend Zach Shields. Het tweetal bracht in 2009 hun debuutalbum uit en daar is het bij gebleven, maar de band is wel nog steeds actief. 

3) Keir Gilchrist - Whelm/Phalanx

De meeste mensen kennen hem in de rol van die superschattige Sam in de Netflix Original Atypical, maar Keir Gilchrist houdt er een opmerkelijke extra carrière op na. Hij is namelijk ook frontman van de grindcore band Whelm én de death metal band Phalanx. Wild!

4) Taylor Momsen - The Pretty Reckless

Taylor is inmiddels waarschijnlijk bekender als frontvrouw van The Pretty Reckless dan door haar filmrollen, maar begon haar carrière als actrice in de onschuldige rol van Cindy Lou Who in How The Grich Stole Christmas. Verder is ze voor bekend van haar rol als Jenny is Gossip Girl. The Pretty Reckless is een rock band met gezellige song titels als Kill Me en Make Me Wanne Die.

5) Jared Leto - 30 Seconds To Mars

Oké, iedereen kent 30 Seconds To Mars van Jared Leto, maar voor als je de link nog niet had gelegd. De zanger van deze epische emoband is ook de acteur die onder andere rollen heeft in Fight Club, American Psycho, Panic Room en Suicide Squad. 

6) Zooey Deschanel - She & Him

Dat Zooey Deschanel kan zingen laat ze geregeld zien in de films waarin ze speelt. Bijvoorbeeld in Elf, Yes Man en natuurlijk 500 Days Of Summer is ze zingend te zien. Maar naast haar filmcarriere is Zooey ook onderdeel van het folkduo She & Him met gitarist en producer M. Ward. 

7) Jada Pinkett Smith - Wicked Wisdom

In 2002 heeft Jada Pinkett Smith, actrice én vrouw van Will Smith, de nu-metalband Wicked Wisdom opgericht. De band is nog steeds actief, maar heeft sinds 2006 geen album uitgebracht.

8) Ezra Miller - Sons of An Illustrious Father

De acteur speelt onder andere in The Perks Of Being A Wallflower en de Fantastic Beasts-serie, maar is ook actief als muzikant. In de band Sons of an Illustrious Father is hij zanger, maar ook drummer en percussionist. 

9) Jeremy Renner

Jeremy Renner, ook wel bekend als Clint Barton/Hawkeye in de Marvel-films, is niet alleen acteur maar ook zanger, songwriter, keyboard-speler en drummer. Hij is te horen op meerdere soundtracks en heeft ook zijn eigen muziek uitgebracht.