Aan dit speelgoed gaf jij vroeger sowieso je zakgeld uit

Als je je verjaardagsfeestje had gegeven of je gulle opa of oma was langs geweest, kon je maar aan een ding denken. De speelgoedwinkel. En wat een parels kon je daar kopen. Dit speelgoed heb jij sowieso allemaal een keer gekocht!

speelgoed

1) Magic Twisty's

Oke, deze skills had jij vast niet, maar het was wel DE favoriet in het euroschap van de speelgoedwinkel. Een harige worm aan een visdraadje. Het was altijd maar een dag of twee leuk, maar toch kocht je een paar maanden later gewoon weer een nieuwe. Maar dan een oranje, of juist een neongele.

2) Betty Spaghetti

Ah die geur van plastic. Iets dat je niet snel zult vergeten.

3) Polly Pocket

Het idee van Polly Pocket was dat je een heel poppenhuis overal mee naartoe kon nemen. Dus was alles klein. Zo klein dat je het zelfs met je kindervingertjes nauwelijks kon vasthouden, laat staan bewegen in Polly’s miniatuurhuis. Maar wel leuk.

4) Tamagotchi

Een virtueel huisdier voor iedereen die geen echte hond of kat mocht. Maar ook voor de kinderen die het wel hadden, was de pixelige dino of kikker ineens het allerbelangrijkste in het leven. En natuurlijk de directe reden dat Nintendo met Nintendogs kwam. Dus de Tamagotchi is sowieso het beste speelgoed uit dit lijstje.

5) Waterslang, of hoe je dit ook noemde

Het meest twijfelachtige stuk speelgoed uit ieders kindertijd. Je kon er ook nog eens helemaal niets mee, maar er zaten wel gezellige plastic visjes in. Nee, van deze doen we gewoon geen gif. Want het is in alle gevallen vreemd.

6) Deze tropische, met zand gevulde, glittervrienden

Dit is waarschijnlijk meer een knuffel, maar dat telt ook gewoon.

7) De OG-slimer: Slimy

Hand up als je dit compleet vergeten was en nu een enorme flashback hebt

8) Trapveren

Regenboogkleurig of lekker metallic. En nadat ‘ie drie keer van de trap was gelopen zat hij in de knoop. En het was eigenlijk ook altijd underwhelming.

9) Vingerskateboards

Oké, waren er meer mensen die dit alleen voor hun barbie's gebruikten? De skills van de jongen uit dit filmpje hadden we echt niet. Veel leuker was het om je Barbie erop te planten en d'r doelloos door je zelf gebouwde Barbie-huis te duwen. Wat een tijdennn.