Nostalgie: Action verkoopt Tamagotchi's!

Je eigen schattige huisdiertje in je broekzak.

Tamagotchi Action

Het was een enorme verantwoordelijkheid als kind: het virtuele huisdiertje in je broekzak levend houden. Je moest ze eten geven, met ze spelen, medicijnen geven als ze ziek zijn en hun leefomgeving schoonhouden. Verzorgde je ze niet goed, dan legden ze het loodje.

Gelukkig kon je ze weer tot leven wekken met een simpele druk op de knop. En geef toe, wij gebruikten die knop allemaal vaker dan we zouden willen.

via GIPHY

Schoolverbod

Tamagotchi’s lagen aan het einde van de vorige eeuw in de speelgoedwinkels en werden al snel een internationale rage. Sinds ze op de markt kwamen zijn er al meer dan 91 miljoen wereldwijd verkocht. De meeste varianten hadden een vorm van een ei met drie knopjes onderop. Door de sleutelringen die eraan zaten, maakte je ze gemakkelijk ergens aan vast en nam je ze overal mee naartoe. Dat werd je niet overal in dank afgenomen. Op sommige scholen werden ze zelfs verboden, omdat het gepiep de kinderen te veel afleidde. Best ironisch.

via GIPHY

Kip of ei?

Jouw avontuur als dierenverzorger begon met een ei. De Tamagotchi's, een aliensoort, lieten het ei achter op aarde om te ontdekken hoe het leven hier is. Het verscheen op je scherm en kwam na een paar minuten uit, waarna je je eigen wezentje had om voor te zorgen.

via GIPHY

Zorgde je goed voor je diertje, dan groeide hij van baby, kind en tiener op naar volwassene. Verwaarloosde wezentjes waren vervelend en zeurden om aandacht terwijl ze niks nodig hadden. Deze leefden vaak ook maar een paar dagen, terwijl ze wel een paar weken kunnen overleven.

Een tweede kans

Maar er is nu goed nieuws voor iedereen die een tweede kans wil als dierenverzorger. Action komt namelijk met hun eigen versie van het populaire spelletje! Verkrijgbaar in vier vrolijke kleurtjes waan je je helemaal weer in de jaren negentig, de tijd van scrunchies en grunge.

beeld: Action

Neem hem mee op vakantie, of op het terras. Daag jezelf uit om dit diertje beter te verzorgen dan je Nintendog, die waarschijnlijk al tien jaar geen eten meer heeft gehad. Wij geloven in je!

Wil je dus eerst nog even oefenen voordat je een echt huisdier neemt, grijp dan je kans. Een kip, een panda, een konijn, je hebt de keuze uit 168 dieren om te verzorgen. Zelfs als je een walvis in je vijver wil, kan je van tevoren eerst digitaal oefenen. Best handig voordat je een exotisch dier laat importeren. Je kan het spelletje zowel in de winkel als op de website van Action scoren.

Trends & Nieuws
  • Adobe Stock, Vera Aksionava