Hallekidee! BZV in één verhelderende Painttekening (met wat begeleidende tekst): mandarijnen, taart en relaxte aura's

Speeddaten, dus ook een speedrecap van deze Boer Zoekt Vrouw, uiteraard in Paint!

boer zoekt vrouw

Yvon had deze keer een heel dorp afgehuurd voor de speeddate-aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Maar het ongemak blijft gelukkig hetzelfde. Nadat Bastiaan of Jan (zijn die krullenbollen broers?) een sloep had vernield door 'm tegen de kant te rammen, kon het feest beginnen. Een korte beschrijving van de meest in het oog springende zaken en daarna een allesverhelderende Painttekening!

Boer Bastiaan

De eerste speeddate van Bastiaan (Francisca) bleek eigenlijk voor de hond te komen. Helaas, die was er niet. In één van de dates erna vulden Bastiaan en de vrouw in kwestie de hele vijf minuten met het opnoemen van de talen die ze niet spreken: "Spreek jij Spaans?" "Nee" "Ik ook niet". Moet je met Ivo Niehe niet doen natuurlijk, maar bij ieder ander mens is het een hartstikke goede opvulling van je date! Een diez voor originaliteit. *diez is Spaans voor tien.

Boer Jan

Gelijk die andere krullenbol dan maar. Die zat daar lekker achterover geleund in z'n kajuit de boel bij elkaar te daten als een ware Speeddate Koning zeg. Zelfs toen er iemand iemand de speeddatezonde der speeddatezondes beging (over kinderen beginnen), bleef-ie gewoon cool en collective. Ook toen-ie een boei als cadeau kreeg, bleef-ie kalm en schreeuwde hij niet uit: "WAAROM GEEF JE MIJ EEN BOEI, GEK?!" Jan komt er wel.

Boer Geert Jan

Je kunt dus talen op gaan noemen die je niet spreekt in een speeddate van vijf minuten, maar je kunt ook mandarijnen gaan pellen. Geert Jan koos voor het laatste. Toen er iemand met een taart aan kwam zetten, moest-ie even van tactiek veranderen, maar ook dat ging prima: hij duwde gewoon die halve hele taart in de bek bij degene die 'm had gebakken. Mieke gebruikte een slimme tactiek. Geen taart of iets dergelijks mee, maar zeggen dat je wel iets hebt gemaakt, maar het nog niet wil geven. Playing hard to get, fröbelstyle. Prima.

Boerin Annemiek

Dat je ook al een ongemakkelijke stilte kunt hebben als je maar vijf minuten hebt, bewezen Annemiek en haar eerste date. Een date daarna kwam Tom aanzetten met onderzetters. Omdat 'onderzetters wel bij jou passen', verklaarde Tom. Ik heb me de rest van de aflevering afgevraagd wanneer je precies een onderzetterstype bent. Verder viel op dat Annemiek in elk shot meer kleding of kleden aanhad. Ze begon bijna naakt en eindigde als eskimo - overdrijven hoort bij dit soort stukkies he, mensen...

Boer Geert

Geert begon de aflevering door 'Hallekidee!' te zeggen. Een prima term. Het was wel gelijk het laatste wat ik van 'm heb verstaan trouwens. Maar toch werd ik enorm rustig van 'm. Wat bij Bob Ross uit z'n penseel kwam, dat kwam bij Geert uit z'n mond: heerlijk rustgevende gekwebbel, met een zeer zalvende stem. of zoals de dames 'm samenvattend omschreven: Geert de Godheid, met z'n relaxte aura. Ik wil ook een relaxed aura!

Nu we het toch over Bob Ross hebben: hier is-ie dan, op veler verzoek, een Painttekening over deze aflevering!