Virus Viral | letterlijk ALLES is geannuleerd, daarom hier 9 quarantaineconcerten om te kijken vanuit je bed

Het zijn vreemde tijden, maar gelukkig gebeuren er ook tijdens een crisis nog genoeg mooie dingen in de wereld. In deze rubriek delen we daarom wat corona-gerelateerde positieve afleiding. Dit keer hulde aan de artiesten die vanuit hun eigen huis een concert geven zodat de hele wereld ervan kan genieten. Bedankt Chris, Niall en de rest!

quarantaineconcert

1) Met de hashtag #togetherathome geeft Coldplay’s Chris Martin vanuit zijn huis een akoestisch concert van een half uur. Het was zijn doel ervoor te zorgen dat er iedere dag een thuisconcert zou plaatsvinden van een andere artiest

2) Na Chris was John Legend aan de beurt. En minstens net zo leuk: Chrissie was er ook!

3) Niall Horan speelt vanuit zijn woonkamer nummers van zijn nieuwe album en oude tracks. (Er is ook een deel 2)

4) Dropkick Murphys geeft al twee decennia lang een concert op St. Patrick’s Day. Deze traditie wilden ze niet voor Corona doorbreken, daarom werd het concert gegeven zonder publiek maar mét livestream. 

5) Zangeres P!nk hield het bij een nummer, ideaal voor als je het TOCH druk hebt. In drie minuten speelt ze Make You Feel My Love. 

Dit bericht bekijken op Instagram

To make you feel my love 😍 rehearsals

Een bericht gedeeld door P!NK (@pink) op

6) Het concert van Snow Patrol heeft op moment van schrijven nog niet plaatsgevonden - op moment van lezen misschien al. Deze wordt namelijk vanaf 20:00 onze tijd op donderdag 19 maart live uitgezonden vanaf het Instagram-account van de band. Later is hij terug te kijken. Hier alvast de aankondiging: 

7) Lizzo gooit het over een iets andere boeg. Ze geeft een meditatieklasje mét fluit

8) Ook niet echt een thuisconcert, maar wel gezellig. Robbie Williams gaat regelmatig live mét fans om te kletsen over van alles en nog wat. Ook een tip: zijn vrouw streamde onlangs een ‘social distance’-date 😭

9) Verder kun je op de pagina’s van onder andere Lowlands & 3FM de komende tijd geregeld nieuwe optredens bekijken, zo kon je gisteren die optreden van De Jeugd Van Tegenwoordig op Lowlands 2018 via de livestream volgens. Maar ook gewoon hieronder:

De Leven
  • iStock/Unsplash