Zo speel je thuis True American uit New Girl!

We hebben allemaal ineens tijd over, dus wij hebben even uitgezocht hoe je nu precies True American kunt spelen. Er zijn vast meerdere versies. Maar dit is in ieder geval een van de mogelijkheden.

true american

The Game is… True American 

via GIPHY

Allereerst een lijstje met dingen die je nodig hebt: 

- Minstens 3 spelers 

- Een fles sterke drank

- Minstens 3 flesjes bier of wijn per persoon (shotjes mogen ook, het zijn zware tijden)

- Een afvalplek (junkyard) waar mensen lege flessen bier kwijt kunnen zonder de grond te raken

- Een kamer met veel meubels waar je op kunt staan

De set-up

Wat je hier ziet is een voorbeeld van een kamer met in het midden een tafel, het kasteel. Op deze tafel zet je in het midden een fles drank. Deze fles is de koning. Vanaf de koning maak je vier lijnen van flesjes bier tot het einde van de tafel. Gebruik minstens drie, maar meer mag ook.

Elke lijn met pionnen (bier) staat voor een zone van A tot en met D. Vanuit deze zones maak je plekken met met meubels waar je op kunt staan. Kies voor 5 meubels per zone, dus in totaal 20 zones. Je nummert de meubels in de zones van 1 tot 5. Let op: het is belangrijk dat je op alle zones kunt staan of zitten want de grond is lava!

Ook belangrijk: de zone het dichtst bij het kasteel (de tafel) is zone 1. Als je hier komt te staan moet je een pion (flesje bier) van de tafel pakken. Je moet gedurende het spel altijd minstens 1 pion vast hebben, maar nooit meer dan 3. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Beginnen met True American

via GIPHY

Als alles klaarstaat, doe je een ‘shotgun-wedstrijd’. Dit betekent dat degene die het snelst een flesje bier at mag beginnen. De winnaar van de shotgun-wedstrijd schreeuwt: 1,2,3: JFK! De rest van de spelers schreeuwt: FDR! Daarna pakt iedereen een pion van het kasteel en ga je op een willekeurige plaats in het spel staan op een meubel. 

Het spel spelen

Gedurende het spel bewegen alle spelers met de klok mee over het speelveld. Alleen degene die de beurt heeft (in de eerste instantie dus de persoon die de shotgun-wedstrijd heeft gewonnen) mag zich een plek verplaatsen. Je kunt dus met meer mensen op 1 meubel komen te staan. Om ervoor te zorgen dat je zelf aan de beurt komt, moet je een spel winnen. Dit kan op drie manieren, waarvan de huidige winnaar willekeurig een mag kiezen. Deze manieren leggen we in de volgende stappen uit.

'Nummer tegen voorhoofd'

Alle spelers schreeuwen: ‘1,2,3’ en houden dan een willekeurig getal tussen de 1 en 5 tegen hun voorhoofd. De mensen die een cijfer hebben gekozen dat niemand anders heeft nemen een slok bier en verplaatsen een plek.

‘Citaat aanvullen’ 

via GIPHY

Degene die aan de beurt is mag ook kiezen voor het aanvullen van een citaat. Je roept een bekende quote en degene die het als eerste afmaakt mag twee plekken vooruit. Ook nu neem je per stap vooruit een slok bier. Als meerdere mensen tegelijk roepen en het goed hebben, mogen meerdere mensen een plek vooruit.

'Link zoeken'

via GIPHY

De huidige winnaar noemt twee woorden (personen, plaatsen, dingen) en degene die ontdekt wat deze dingen met elkaar te maken hebben, wint de ronde. Je mag drie plaatsen vooruit en neem drie slokken bier. 

Winnen

via GIPHY

Op het moment dat alle pionnen (bierflesjes) van de tafel zijn gepakt, kan iemand de koning, en dus het spel, winnen. De eerste speler die op een van de centrale zones (zone 1, het dichtst bij de tafel) staat, zijn flesje(s) bier opdrinkt en een slok van de koning drinkt, heeft gewonnen! 

Verliezen

via GIPHY

Als je zonder biertje of met meer dan drie wordt betrapt, verlies je het spel. Het is dus belangrijk dat je strategisch slokken neemt. Ook als je op de grond (lava) gaat staan, verlies je. Dit betekent overigens niet dat je er helemaal uit ligt. Je mag weer meedoen als je een heel flesje leegdrinkt en op een plek gaat staan die door de andere spelers gekozen is. 

Je bent er bijna! Er zijn ook nog een aantal random regels waar je je aan moet houden: 

- Alles wat in True American gezegd wordt is een leugen 

- Als iemand die net een flesje bier op heeft roept: ‘All trash belongs..’ Roepen de anderen: ‘in the junkyard!’ Moeten alle lege flesjes in de vooraf gekozen junkyard gelegd worden

- Op ieder willekeurig moment mag je JFK roepen, de anderen reageren dan met: FDR! En moeten hun flesje bier opdrinken. 

Disclaimer: Wees voorzichtig en verantwoordelijk. Spelen op eigen risico.

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

Films & Series
  • charliestutrends.wordpress.com / cheatsheet.com/