11 Dingen die ik tot nu toe over mezelf geleerd heb tijdens de isolatieperiode

Men zegt dat je jezelf leert kennen tijdens deze zogenaamde intelligente lockdown. Als ik er zo over nadenk heb ik inderdaad al het een en ander over mezelf geleerd. Ik weet niet hoe ik me daarbij moet voelen, maar ik heb er wel een lijstje van gemaakt.

animal crossing

1) Joggingbroeken

Als ik nergens naartoe hoef, trek ik geen normale kleding aan. Het is gewoon geen optie in mijn hoofd. Ook op dag 25 ben ik nog steeds gelukkig als ik ’s ochtends een joggingbroek aantrek en geen spijkerbroek of panty. 

via GIPHY

2) Ik ben óók een Nike-sokken persoon

Ik dacht dus dat je hier cool voor moest zijn. Maar ik snap het ineens. Ze zijn MEGA comfortabel en ik wil nooit meer anders.

3) Internetshoppen is mijn forte

Ook in tijden van nood krijg je het er bij mij niet in dat het misschien handig is om te sparen. Ik heb te veel tijd, ik zie alles en ik wil alles. De hashtag supportyourlocals kan ik hier helaas niet als excuus inzetten, maar de economie draaiende houden, daar heb ik geen problemen mee.

via GIPHY

4) Wat IS TikTok?!

Ik snap TikTok nog steeds niet, maar ik vind het wel hilarisch om op YouTube videos te kijken van mensen die hun favoriete TikTok’s kijken. 

via GIPHY

5) Nintendo Switchen is een serieuze verslaving

De aanschaf van een Nintendo Switch in ons huishouden heeft me meerdere dingen geleerd. Ik heb geen zelfcontrole, Animal Crossing is de ultieme ontstressmethode, mijn motoriek is om te huilen (Mario Kart), mijn road rage is nog erger dan ik al dacht (Mario Kart) en mijn GoodReads-doel ga ik dit jaar absoluut niet meer halen. Daarmee komen we weer terug bij het eerste punt van nummer 5. 

via GIPHY

6) Chuck & Blair zijn ook life

Chuck & Blair maken me ook in 2020 een gelukkig mens. Ik ben opnieuw begonnen met het kijken van Gossip Girl en man man man, ja. 

via GIPHY

7) Planten zijn moeilijk

Ik kan écht niet voor planten zorgen. Iedere dag zit ik ernaast en toch heb ik gepresteerd om een enorme plant voor mijn ogen te laten bezwijken aan een of andere dubieuze schimmel. Tips WELKOM. 

via GIPHY

8) Praten met Jimmy de hond helpt

Ik ben iemand die met dieren praat. Ik wist dit al, maar in tijden van ECHTE isolatie (lees ik en mijn hond zijn al een maandlang thuis, want mijn vriendin moet nog wel gewoon de deur uit om te werken) vertel ik hem ALLES. Wat ik aan het doen ben, wat ik denk, wat er buiten gebeurt. Maar ik vraag ook wel dingen hoor. Hoe het met hem gaat enzo. En of hij die kat die voorbij liep wel heeft gezien. Het moet wel van twee kanten komen natuurlijk.

9) Rugoefeningen hadden waarschijnlijk toch nut gehad

Ik had die oefeningen die ik ook een keer van de fysiotherapeut heb gekregen voor mijn rug gewoon moeten doen. Hij wist blijkbaar toch waar hij het over had. Van al dat puzzelen, thuiswerken, lezen en oké, switchen, aan de keukentafel wordt het er niet beter op. 

via GIPHY

10) Koken is mijn persoonlijke hel

Deze wist ik natuurlijk stiekem al, maar ik kook nu vaker dan normaal dus hij telt: Ik vind het echt heel erg stressvol. Ik ben er niet goed in, ik vind het niet leuk en ik ga compleet over in een soort paniekmodus. Als iets al tien minuten op het vuur staat, kun je best aannemen dat het warm is, daar hoef je niet eerst je vinger voor in de pan de stoppen. Oh en bladerdeeg heeft blijkbaar twee verschillende kanten en volgens mij maakt het toch wel uit welke kant naar onder ligt. 

via GIPHY

11) Omgaan met teleurstellingen

Ik deal denk ik vrij goed met teleurstellingen. Een vakantie naar Toscane in mei, het concert van Harry Styles (deze viel me zwaar) en laten we realistisch zijn: waarschijnlijk ook Lowlands, zijn allemaal van de baan, maar nog steeds kom ik iedere ochtend netjes op tijd uit bed en ga ik aan het werk. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en ooit, ooit word het weer beter. Tot die tijd: wees niet te streng voor jezelf! 

via GIPHY

De Leven
  • Unsplash